Savunma Sanayi Baskani Demir Açiklamasi 'Agir Sinif Taarruz Helikopterimiz ATAK-2 Ilk Kez Havalandi'

Savunma Sanayi Baskani Ismail Demir, agir sinif taarruz helikopteri ATAK-2’in ilk kez havalandigini duyurdu.

Savunma Sanayi Baskani Ismail Demir, Twitter hesabindan yaptigi paylasimda agir sinif taarruz helikopteri ATAK-2’nin ilk kez havalandigini duyurdu. Paylasiminda, “Istanbul’daki TEKNOFEST coskusuna Ankara’dan müjdeli bir selam ile katiliyoruz. Agir Sinif Taarruz Helikopterimiz ATAK-2 ilk kez havalandi. TUSAS ve katkida bulunan tüm paydaslarimizi tebrik ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

ATAK-2, 10 ton agirliga ve 1200 kg’lik mühimmat kapasitesine sahip

Savunma Sanayi Baskanligi, ATAK-2’nin üretim ve test sürecine iliskin açiklamada da bulundu. Açiklamada, “Yerli ve milli imkanlarla gelistirilen ATAK 2 Agir Sinif Taarruz Helikopteri projesi kapsaminda çalismalar 17 Subat 2019 tarihinde basladi.

Tasarim ve yapisal üretim faaliyetlerinin tamamlanmasinin ardindan yer testleri baslatilan ATAK 2 ilk motor çalistirma gereksinimleri olan testleri basariyla sonuçlandirarak projenin en önemli virajlarindan biri olan ilk motor çalistirmasini da 23 Nisan 2023 tarihinde basariyla icra etti. Bu tarihten itibaren yerde motor çalistirma ve dayaniklilik testlerini icra eden ATAK 2, bugün itibariyla tekerlerini yerden tamamen keserek 15.00 ile 15.15 saatleri arasinda ilk test uçusunu basariyla gerçeklestirdi. Dünyanin bu siniftaki üçüncü helikopteri olan ATAK-2, 10 ton agirliga ve 1200 kg’lik mühimmat kapasitesine sahiptir” denildi.
Kaynak: İHA