Orhan Sahin Ilk Müdahale Ekip Binasi Dualarla Hizmete Girdi

Zonguldak Orman Bölge Müdürlügü Devrek Orman Isletme Müdürlügü yangin ilk müdahale ekip binasi tamamlanarak hizmete girdi.

Orhan Sahin Ilk Müdahale Ekip Binasi Dualarla Hizmete Girdi
Hizmete alma törenine katilan Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroglu yaptigi konusmada "Orman Genel Müdürlügümüzce 2022 yatirim programinda yer alan Orhan Sahin Ilk Müdahale Ekip Binasi faaliyete geçmistir.

Orman Yanginlarinda Ilk Önceligimiz Is Sagligi ve Güvenligi... Orman yanginlarinda ilk müdahale süresini kisaltarak erken ve etkili müdahalenin gerçeklestirilebilmesi amaciyla ormanlarin kritik ve ücra noktalarina Yangin Ilk Müdahale ekiplerimizi konuslandirmaktayiz. Orman yanginlarinda görev yapan yangin müdahale ekiplerinin görevleri çok önemli, ülkemizin ormanlarinin gelecegi onlarin ellerinde, bu yüzden is güvenligi ve sagligi konusundan tedbirlerin alinmasi çok önemli. Orman Yanginlariyla Mücadele Vatan Savunmasidir. Orman yanginlari konusunda en kritik döneme girdik, ekiplerimiz teyakkuz halinde ve 24 saat göreve hazir vaziyette beklemektedir. Herhangi bir yangin ihbari aldigimizda personelimiz hemen hareket etmektedir. Amacimiz orman yanginlarini büyümeden en az saha tahribi ile önlemektir. Vatan savunmasi anlayisiyla orman yanginlarinda can siperane mücadele veren ekiplerimizle gurur duyuyorum. Mücadele çalismalarimiz günlük olmayip 365 gün boyunca devam etmekte, orman yanginlarini söndürme konusunda Bölge Müdürlügümüz, Isletme Müdürlüklerimiz ve Sefliklerimiz ile birlikte büyük bir mücadele vermekteyiz. Ilk Müdahale Ekip Binasina 27.12.2022 tarihinde vefat eden Bölge Müdür Yardimcimiz Orhan Sahin’in ismini vererek onun sahsinda devletimize, kurumumuza ve Bölgemizde yaptigi hizmetleri anmak istedik. Allah yakin zamanda kaybettigimiz Bölge Müdür Yardimcimiz Orhan Sahin’e, Isletme Müdürümüz Kemal Esat Topuz’a, Isletme Sefimiz Tayfun Gökçe’ye tüm vefat eden personelimize gani gani rahmet eylesin mekanlari cennet ruhlari sad olsun" dedi.

Açilisin ardindan Devrek Ilçe Müftüsü Murat Mutlu ve Imam Hatipler tarafindan Kur’an-i Kerim okundu. Hizmete alma törenine Orman Bölge Müdür Yardimcilari Mehmet Pinar ve Necmettin Asçi, Öz Orman Is Sendikasi Karabük Bölge Baskani Levent Isiktas, Devrek Isletmeve Gökçebey Fidanlik Müdürü, Sube Müdürleri ile Devrek Isletme Müdürlügü personeli katildi.

Kaynak: İHA