Kiliçdaroglu Ve Aksener Kocaeli'den Hitap Etti

Cumhurbaskani adayi ve CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, "Diyorlar ya; ’Gelince IHA’lari, SIHA’lari yok edecekler’ Yok öyle bir sey. Niye yok edelim? Akil var, mantik var. Kim daha çok çalisirsa her türlü destek verecegiz. Savunma sanayi milli meseledir, bir parti meselesi degildir” dedi.

Kiliçdaroglu Ve Aksener Kocaeli'den Hitap Etti


Cumhurbaskani adayi ve CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu ile IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Kocaeli’de mitinge katildi.

Liderlere, TBMM Meclis Baskanvekili Haydar Akar, Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas, Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet, Millet Ittifaki partilerinin il ve ilçe temsilcileri, milletvekilleri ve milletvekili adaylari ve STK’lar da eslik etti.

“Insanin evinde olmasi kadar güzel bir sey yoktur”

Mansur Yavas’in ardindan sahneye çikan IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, "Burada olmak, böyle güzel bir meydanda sizlerle beraber olmak, hanimefendilerle, beyefendilerle, gençlerle olmak, dogdugum sehirde olmak nasil güzel bir his anlatmam mümkün degil. Insanin evinde olmasi kadar güzel bir sey yoktur. Burada oldugum için mutlu ve heyecanliyim. Soguk bir havada isinizi gücünüzü biraktiniz buradansaniz. Bu büyük bir vebal. Allah beni sizlere karsi utandirmasin. Hakkinizi helal edin" dedi.



"Ben nasil olsa bu sehrin kiziyim"

"13. cumhurbaskanimiz konusacak. Ben nasil olsa bu sehrin kiziyim, çok uzun tutmayacagim" diyen Aksener, "Kisa bir hasbihal edip, sözü Sayin Kiliçdaroglu’na, 13. cumhurbaskanimiza birakacagim. Basbakan olacagiz ama ben 1. parti olmadan olmaz. Öyle pazarlikla olmaz, alengirlilik ile hiç olmaz. Helal oylarinizla, alacaksiniz evet mührünü bir tanesini Kemal’e vuracaksiniz, 1 tanesini de Meral’e vuracaksiniz. Evliye Çelebi’nin dedigi gibi; ’Havasi latif, suyu leziz, insani munis Izmit’. Izmitli kalbini, gönlünü Türkiye’nin her yerinden gelen insanlara açar ve ekmegini, isini, gücünü her seyini paylasir. Kocaeli’de sadece dogmak degil, Kocaeli ayni zamanda Türkiye’den gelen her bir kisinin doydugu sehirdir" diye konustu.



“CHP’liler beni affedin ama sizlerden de birer tane oy isteyeyim”

Kemal Kiliçdaroglu’na oy isteyen Aksener, "14 Mayis’ta birinci oy Sayin Kemal Kiliçdaroglu’na. Ben kendi partime de de oy isteyecegim. CHP’liler beni affedin ama sizlerden birer tane isteyeyim. AK Partililere saygim sonsuz vereceksiniz oylarinizi partinize ama birer tanecik ben alabilir miyim? Her evden bir tanecik alabilir miyim? Isin latifesi bir tarafa" ifadelerini kullandi.

"Bunun için beraber mücadele edecegiz"

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu ise, "Hepinize en içten sevgilerimi, saygilarimi sunuyorum. Kocaeli’nin benim hayatimda özel bir yeri var. Evlendigimde dügünümü burada yapmistim. Kocaeli’de olmaktan son derece mutluyum. Sanayi kenti, üniversite kenti, aydinlarin kenti, 81 ilden vatandaslarimizin gelip mücadele ettikleri, alin teri döktükleri kent. Bu güzel kenti büyütmemiz gerekiyor. Bu güzel kentte hiçbir çocugun yataga aç girmedigi atmosferi olusturmak gerekiyor. Bu güzel kentte gençlerin kentin sokaklarinda özgürce gezmesi gerekiyor. Bu güzel kentte annelerin mutlu olmalari gerekiyor. Çocuklarini okula gönderirken huzur içinde göndermeleri gerekiyor. Bunun için beraber mücadele edecegiz. Bunun için degisime ihtiyacimiz var" dedi.



"Gençler dersime iyi çalistim"

Adaleti, hakki ve hukuku savunmak için yola çiktiklarini ifade eden Kiliçdaroglu, "Kocaeli’de de bütün Türkiye’de bunu yapacagiz. Gençler dersime iyi çalistim. Buraya gelirken notlarima baktim. Kocaeli’de ilk kez sandiga gidip, ilk kez oy kullanacak gençlerin sayisi 117 bin 510 kisi. 117 bin 510 gence sesleniyorum. Sizler demokrasi istiyor musunuz?" dedi.



"Gideceksiniz bankaya, bayramda 15 bin lira parayi Bay Kemal’in yatirdigini göreceksiniz"

Kiliçdarogu, açiklamalarini söyle sürdürdü: "Cumhuriyeti yeniden insa ettigimizi göreceksiniz hiçbir çocugun yataga aç girmedigi, hiç kimsenin karanlikta kalmadigi, hiçbir fakirin elektriginin, suyunun, dogalgazin kesilmedigi Türkiye insa edecegim. Bunun sözünü veriyorum. Emekli kardeslerim size de söyleyeyim. Tam 2015’den bu yana ’Emeklilere iki maas ikramiye’ verin dedim. Bayramlarda asgari ücret kadar verin’ dedim. Itiraz ettiler. ’Parayi nereden bulacaksin?’ diye. Israr ettim, parayi da gösterdim. Biner lira verdiler. Seçimler yaklasti biraz artirdilar. Ben onu kabul etmiyorum. ’Emekliye en az bayramlarda asgari ücret kadar ikramiye vereceksin’ dedim. Vermedi. Simdi bütün emekli, kardeslerime sesleniyorum önümüzde Kurban Bayrami var. Bankaya gidip Kurban Bayrami ikramiyesini almak için hazir misiniz? O zaman degisime de hazir misiniz? Gideceksiniz bankaya, bayramda 15 bin lira parayi Bay Kemal’in yatirdigini göreceksiniz. Alacaksiniz o parayi ananizin ak sütü kadar kullanacaksiniz"

"Cumhuriyetin 100. yilinda 100 bin ögretmenin atamasini yapacagiz"

Bütün köy okullarini yeniden açacaklarini ifade eden Kiliçdaroglu, "Cumhuriyetin 100. yilinda 100 bin ögretmenin atamasini yapacagiz. Bundan emin olun. Köyler ögretmensiz kaldi. Çocugunu okutmak isteyen köyü bosaltip sehre geliyor. Oysa kirsalda çalismak, üretmek lazim. Bu konuda söz verdim. Kirsalda çalisan bütün gençlere ve kadinlara sosyal güvenlik primlerinizi devlet olarak biz ödeyecegiz. Siz çalisin, siz üretin, siz alin teri dökün. Böylece kirsalda çalisan kadin emeklilik hakkina kavusmus olacak. Bunu da bilmenizi isterim. Bunu gittiginiz her yerde kadinlara anlatin. Kadinlar sahipsiz kalmasin. Devlet kadinlarin bir numarali güvencesi olmak zorundadir. Kadini yalniz birakmayacagiz" seklinde konustu.



"Bugün IHA’lar, SIHA’lar yapiliyor. Hiçbir itirazimiz yok"

Sehit ailelerine ÖTV’siz araç vereceklerini kaydeden Kiliçdaroglu, "Onlara da sözüm var. Onlar araç aliyorsa ÖTV almayacagiz. O ailelerde sosyal devletin yararini görmüs olacaklar. Araci olan var mi? Araç muayene istasyonlarina gidiyor musunuz? Dünyanin zammini yaptilar. Özellestirdiler, bu hale getirdiler. Onu da alacagim. Hiç meraklanmayin. Kimsenin hakkini kimseye yedirmeyecegim. Bir sey daha söyleyeyim. Sunu ifade edeyim, savunma sanayi, bir devlet politikasidir ve milli politikadir. Gazi Mustafa Kemal savunma sanayini kurmak için Kirikkale’de küçük bir köyde Entegre Savunma Sanayi’ni kurdu. Daha sonra rahmetli Ecevit ve Özal dönemlerde savunma sanayi fonu kuruldu. HAVELSAN’lar o dönemlerde kuruldu. Bunlarin her birisi bizim iftihar ettigimiz degerli kurumlar. Bugün IHA’lar, SIHA’lar yapiliyor. Hiçbir itirazimiz yok. Bunlarin daha fazla gelismesi lazim. Bu millete bizim sözüm var. Atatürk Havalimani’ni ne hala getirdiler. Orayi Atatürk Uzay Çalismalari Merkezi yapacagiz. Amerika’da çalisan 2 Türk var. Uzay sanayi konusunda Elon Musk’tan sonra en büyük firma. Bunlarla oturdum, konustum. ’Siz Türkiye’de uzay sanayini gelismesi için kuracagimiz merkezde yardim yapabilir misiniz? Is yeri açabilir misiniz’ dedim. Söz verdiler. Bunu ifade ettim, arkadan bugün NASA’da çalisan Türk telefon etti. ’Eger siz bunu yaparsaniz NASA’dan ayrilacagim. Uzay merkezinde çalisacagim’ dedi.

Bizim hayallerimize onlar yetisemezler" ifadelerini kullandi.

“Savunma sanayi milli meseledir, bir parti meselesi degildir”

"Aselsan, Havelsan, Roketsan’i bunlarin tamami sermaye olarak devletin elindedir, devlet buralari özel olarak korur. Biz de ayni sekilde koruyacagiz" diyen Kiliçdaroglu, "Diyorlar ya; ’Gelince IHA’lari, SIHA’lari yok edecekler’ Yok öyle bir sey. Niye yok edelim? Akil var, mantik var. Kim daha çok çalisirsa her türlü destek verecegiz. Savunma sanayi milli meseledir, bir parti meselesi degildir. Milli meselenin sagcisi, solcusu, ortacisi olmaz. Bazen bizi suçluyorlar. Baska partilerin gençlik kollari sahte parti brosürleri basarak CHP ile ilgili yalanlar söylüyorlar. Sevgili Kocaelililer, terör bir insanlik suçudur, kimden gelirse gelsin, nereden gelirse gelsin. Akli basinda olan herkes teröre karsi onurlu durusunu göstermek zorundadir. Açik ve net. Bizim iki kirmizi çizgimiz var. Bayragimiz ve vatanimiz. Onun disinda kimsenin kimligiyle ugrasmayiz. Hiç kimsenin kimligi, inanci, yasam tarzi siyasete konu olmaz" dedi.

Kaynak: İHA