Fistik Fidani Üretim Tesisi 50 Kadina Ekmek Kapisi Oldu

Sirnak’ta üretim yapan fistik fidani tesisi yaklasik 50 kadina ekmek kapisi oldu.

Fistik Fidani Üretim Tesisi 50 Kadina Ekmek Kapisi Oldu
Sirnak Valiligi, Tarim ve Orman Il Müdürlügü ve Sirnak Fistik Üreticileri Birligi is birligi ile kurulan tesiste daha önce bati illerine mevsimlik isçi olarak giden 5’i erkek 50 kisi kendi memleketlerinde çalisacak. Gelistirilen projeyle vatandaslara 500 bin fistik fidani hibe edilecek.

Sirnak Valiligi, Tarim ve Orman Il Müdürlügü ve Sirnak Fistik Üreticileri Birligi is birligi ile Cudi ve Gabar Daglari arasinda bulunan Toptepe Köyündeki kurulan fistik fidani üretim sahalarda çalisarak, aile ekonomilerine katkida bulunuyor.

Fistik fidani üretim sahasinda fistik tohumu doldurduklarini belirten Muhbet Demir, ülkemizde daha uzak illere gitmemek için ve aile ekonomisine katkida bulunmak için çalistiklarini söyledi.



Sabah saat 07.00’de saat 15.00’e kadar çalistiklarini ifade eden Bahar Demir’de, çok memnun olduklarini, burada kazandiklari yevmiyeler ile çocuklara kilik kiyafet aldigini dile getirdi.

"Çalismak zorundayiz" diyen Sevcan Sevim, bati illerine findik toplamaya girdiklerini, burada evlerine yakin çalismak daha iyi olduguna aktardi. Sevim, artik sehirlerinde islerin var doldugunu vurguladi.

Besna Çetin de, “Genellikle sehrimizde is olanaklari az oldugu gençler olarak hep sehir disina çikmak zorunda kaliyoruz. Artik sehrimizde de is olanaklarin yogunlasmasini istiyoruz. Gençler olarak artik issiz kalmak istemiyoruz. Okullar olmadigi için mecburen evde kaliyoruz. Bizde ailemize gelir saglamak için çalisiyoruz. En azindan ailemize yük olmak istemiyoruz” dedi.

Fistik Yetistiricileri Birligi baskani Aziz Namdar ise, “Sirnak valiligimiz, Tarim ve Orman Il Müdürlügümüz ile Fistik Yetistiricileri Birligi olarak biz 100 bin fidan hazirladik. Insallah 11. ayda toprak ile bulusturacagiz. Fistik üserim tesisinde 50’ye yakin kisi istihdam ediyoruz. Önümüzdeki yil hedefimiz bir yilda 1 milyon fidan üretmek. Yillikta 200 kisi istihdam etmeyi planliyoruz. Amacimiz Sirnak’imizin artik terör olaylari ile degil, her yerin fistik ile anilmasini istiyoruz. Atil durumdaki araziler ve orman arazilerini artik bahçeleri yapacagiz” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA