Çevre Sektöründe MYK Projesi Kapanis Toplantisi Ankara'da Gerçeklestirildi

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi bünyesinde kurulan Türkiye Çevre Koruma Vakfi (TÜÇEV) ve Mesleki Yeterlilik Kurumunun (MYK) yürüttügü “Gelismis Çevre Sektörü için Revize Ulusal Meslek Standartlari Yeterlilikleri Projesi”nin kapanis toplantisi Ankara’da gerçeklestirildi.

Çevre Sektöründe MYK Projesi Kapanis Toplantisi Ankara'da Gerçeklestirildi
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi bünyesinde kurulan TÜÇEV ile Türkiye ve Avrupa Birligi arasindaki mali isbirligi kapsaminda gelistirilen “VOC-Test Merkezleri-III Hibe Programi” çerçevesinde TÜÇEV’in yürüttügü 30 ay süren “Gelismis Çevre Sektörü için Revize Ulusal Meslek Standartlari Yeterlilikleri Projesi”nin kapanis toplantisi Ankara’da bir otelde gerçeklestirildi.

Mesleki Yeterlilik Kurumu Uluslararasi Iliskiler ve Avrupa Birligi Dairesi Baskani Abdullah Özdemir, paydaslariyla birlikte yürütülen çalismalar çerçevesinde çalisma hayatina is gücü kazandirmak için çalistiklarini ifade ederek, “Bugüne kadar bin 306 ulusal meslek

standardi Resmi Gazete’de yayimlanarak yürürlüge girmis, 645 ulusal yeterlilik gelistirilerek hizmete sunulmustur. Bugün itibariyla yetkilendirilmis aktif belgelendirme kurulusu sayimiz 277’dir. Yürütülen sinav ve belgelendirme faaliyetleri kapsaminda 2 milyon 477 bin kisi MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanmistir” dedi.

Kaynak: İHA