Bakan Akar Açiklamasi '(Sudan'dan) Vatandaslarimizin Emniyetli Sekilde Tahliyesi Için Çalismalarimiz Devam Ediyor'

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, çatismalarin yasandigi Sudan’dan Türk vatandaslarinin askeri uçaklarla tahliyesi için çalismalarin devam ettigini belirterek, inisi sirasinda ates açilan uçagin emniyetle inisini gerçeklestirdigini ve ölen ya da yaralanan olmadigini açikladi.

Bakan Akar Açiklamasi '(Sudan'dan) Vatandaslarimizin Emniyetli Sekilde Tahliyesi Için Çalismalarimiz Devam Ediyor'
Bakan Akar, Sudan’dan Türk vatandaslarinin tahliyesi sirasinda Türk Silahli Kuvvetlerine ait uçaga ates açilmasina iliskin sorulari yanitladi. Sudan’da gruplar arasinda çikan çatismalarin ardindan oradaki Türk vatandaslarinin güvenli sekilde tahliyesi için Disisleri Bakanligi ile koordineli sekilde çalismalarin sürdügünü aktaran Akar, “Vatandaslarimizin tahliyesine yönelik planlama kapsaminda Hartum’un kuzeyindeki Wadi Sayidna Havaalani’na C-130 tipi uçaklarimizdan biri indi. Ikinci uçagimizin inisi sirasinda hafif silah atisi oldu. Buna ragmen uçagimiz emniyetli bir sekilde inisini gerçeklestirdi. Herhangi bir yarali veya personel zayiatimiz söz konusu degil. Uçakta olusan hasari ekibimiz inceliyor. Duruma göre ekiplerin verecegi rapora göre, ilave lojistik destek saglama yönündeki kararimizi verecegiz” dedi.

Port Sudan’a giden uçaklara iliskin de bilgi veren Akar, “Bir uçagimiz oradan vatandaslarimizi alarak döndü. Diger A400M uçagimiz oradaki vatandaslarimizin tahliyesine yönelik faaliyetlerini sürdürüyor. Insallah kazasiz belasiz oradan ayrilacak” diye konustu.

Gelismeleri yakindan takip ettiklerini vurgulayan Akar, “Bizim amacimiz kazasiz belasiz vatandaslarimizin emniyetli bir sekilde ülkemize tahliyesi. Bu konuda çalismalarimiz ilgili birimlerle, onlar da oradaki askeri, sivil söz sahibi kisilerle görüsmelerini sürdürüyor. Uçaklarimizin, vatandaslarimizin emniyetli sekilde tahliyesi için çalismalarimiz devam ediyor. Süreci yakindan takip ediyoruz” dedi.

Saldiriya ugrayan uçaktaki hasarin büyük olup olmadigi sorusu üzerine Akar, “Ilk bilgilere göre büyük bir hasar oldugunu degerlendirmiyoruz. Buradan gönderecegimiz ekipler tarafindan orada onarabilecegimizi degerlendiriyoruz. Kesin durum, gelen raporla açikliga kavusacak” dedi.

Kaynak: İHA