AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Yazici Açiklamasi 'Türkiye Yüzyilini Bu Seçimle Birlikte Insa Etmeye Baslayacagiz'

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Hayati Yazici, “Bu güzel yurdumuzu insallah 2053’e, 2071’e tasimanin altyapisini olusturacak, Türkiye Yüzyilini bu seçimle birlikte insa etmeye baslayacagiz, var misiniz?” dedi.

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Yazici Açiklamasi 'Türkiye Yüzyilini Bu Seçimle Birlikte Insa Etmeye Baslayacagiz'


Yazici, seçim çalismalari çerçevesinde Yalova’da bir dizi etkinlige katildi.

Ilk olarak Yalova Il Baskanligi’ni ziyaret eden Yazici’ya Il Baskani Umut Güçlü çiçek takdim etti. Ardindan Yalova Merkez Camisi’nde cuma namazini kilan Yazici, burada partisinin Yalova Il Baskan Yardimcisi Selim Sanir’in annesinin cenaze törenine katildi.

Yalova Belediyesi Engelsiz Kafe’de Rizeliler Dernegi üyeleriyle de bulusan Yazici’ya AK Parti milletvekilleri Ahmet Büyükgümüs, Meliha Akyol ve 3. sira milletvekili adayi Erhan Dede de eslik etti. Genel Baskan Yardimcisi Yazici, sonrasinda da Çiftlikköy Belediye Baskani Ali Murat Silpagar’i makaminda ziyaret etti. Ilçedeki Engelsiz Kafe’de düzenlenen halk bulusmasina da katilan Yazici, burada yaptigi konusmada, AK Parti iktidarlari döneminde Türkiye’de önemli islere imza atildigini hatirlatti. Bunlardan birisinin da saglik alaninda oldugunu ifade eden Yazici, burada yapilan çalismalarin önemini kovid-19 döneminde herkesin anlasildigini söyledi.



Akkuyu Nükleer Santrali’nin dün açildigini da hatirlatan Yazici, sözlerini söyle sürdürdü:

“Türkiye’nin 60 yildan buyana hayal ettigi erisemedigi ancak ilk defa dün erismesinin gerçeklestigi, nükleer güce sahip olusumuzun töreni yaptik arkadaslar. 56’da rahmetli Menderes tesebbüs etmis, 60 darbesiyle gitmis. 70’teki cumhuriyet hükümeti istemis ama her nasilsa bu ise baslayabilmek için ihtiyaç duyulan 100 milyon dolari temin edemedigi için baslayamamis. Merhum Turgut Özal, 8. cumhurbaskanimiz. O da ugrasmis. Türkiye nükleer güce ulassin, sinif degistirsin. Nükleer güce sahip devlet sinifina dahil olsun diye. O da basaramamis. 2010 yilinda bir yigit, bu milletin içinden çikmis bir lider, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, bunu gündemine almis ve o gündeme alinan nükleer santralin, ilk nükleer gaz yerlestirilmesini dün gerçeklestirdik. Bu gurur verici degil mi arkadaslar? Rahmetli Turgut Özel derdi ki, muhalifler bizim yaptiklarimiza hayalleriyle bile yetisemezler. Simdi gerçekten AK Parti hükümetlerinin yaptigi icraatlara muhalefette yer alan hiçbir partinin hayaliyle birlikte yetismesi bile mümkün degil. Biz bu milletin arzu ettigi ve gelecegine dair ihtiyaç duydugu, alacagi bütün üniteleri gurur alacagi bütün üniteleri milletin hizmetine koymak için gece gündüz demeden kosturuyoruz.”

“Hizmet etmesini biz biliriz”

14 Mayis 2023 tarihinde gerçeklesecek seçimin Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk 100 yilin son seçimi oldugunu anlatan Yazici, bu yeni yüzyila, ‘Türkiye Yüzyili’ dediklerini belirterek, “Nihayet çok partili demokratik hayatta iktidar degisikliginin demokrasiden yana olanlarin iktidari devralislarinin yil dönümünde yapilan bir seçim olacak. 14 Mayis 1950’de olmus, simdi de 14 Mayis 2023’te gerçeklesecek. O bakimdan da o anlamda da son derece önemli bir seçim. Is bilenin, kiliç kusananin. Hizmet etmesini biz biliriz. Biz milletin hukukunu korumak, insanimizin hayat standartlarini yükseltmek, önündeki engelleri kaldirmak, sofrasindaki ekmegi büyütmek için Recep Tayyip Erdogan öncülügünde bir araya gelmis kadrolariz. Yetki sizden, hizmet bizden. Biz siyasete böyle bakiyoruz. Bu güzel yurdumuzu insallah 2053’e, 2071’e tasimanin altyapisini olusturacak, Türkiye yüzyilini bu seçimle birlikte insa etmeye baslayacagiz, var misiniz?”

Altinova ziyareti

Yazici, ardindan Altinova Belediye Baskani Metin Oral’i ziyaret etti. Partisinin Ilçe Baskanligi’na da giden Yazici, Altinova’da esnaf ziyareti de gerçeklestirdi.
Kaynak: İHA