ISAK Ekibi Devlet Üstün Fedakârlik Madalyasi Ve Nisani Ile Ödüllendirildi

Isparta Belediyesi Arama Kurtarma (ISAK) ekibine, Kahramanmaras ve Hatay merkezli depremlerin ardindan bölgede yürüttügü çalismalarindan dolayi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan Devlet Üstün Fedakârlik Madalyasi ve Nisani verildi.

ISAK Ekibi Devlet Üstün Fedakârlik Madalyasi Ve Nisani Ile Ödüllendirildi
Bestepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törene, ISAK ekibi adina ekip amiri Yusuf Basboga katilirken, madalyasini Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay’in elinden aldi.

Isparta Belediyesi Arama Kurtarma (ISAK) ekibi, 6 Subat’ta Kahramanmaras ve Hatay depremlerinin ardindan bölgeye intikal eden ilk ekipler arasinda yer almisti.

Kahramanmaras’taki arama kurtarma faaliyetlerine katilan ve gece gündüz özveriyle görev yapan ISAK ekibi, AFAD koordinasyonunda yaptigi arama kurtarma çalismalarinda enkaz altindan 25 kisiyi sag olarak kurtararak saglik ekiplerine sevk etmisti. Yine arama kurtarma çalismalarinda ISAK ekibi 17 deprem sehidini de enkazdan çikarmisti.

Deprem bölgesindeki arama kurtarma çalismalarinda görev alan ekiplere, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan Bestepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törenle Devlet Üstün Fedakârlik Madalyasi ve Nisani verildi.

ISAK ekibi adina törene ekip amiri Yusuf Basboga katilirken, madalyasini Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay’in elinden aldi. ISAK ekibinin diger üyelerine ödülleri ise daha sonra Isparta Valiligi tarafindan verilecek.

Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, depremin yasanmasinin hemen ardindan bölgeye arama kurtarma ekibinin sevk edildigini, yine bunun yani sira çok sayida is makinesi ve personelin de bölgeye ulastirildigini söylerken, gida, giyim ve isinma konusunda da yardimlarin sevk edildigini dile getirdi. ISAK ekibinin bölgede büyük bir özveri ile gece-gündüz demeden görev yaptigini kaydeden Baskan Basdegirmen, fedakârca çalismalari için ekibine tesekkür etti.
Kaynak: İHA