Türkiye'nin Hububat Sehrinde Ekimler Basladi, Dikkati Ise Kargalar Çekti

Türkiye’nin hububat sehri olarak bilinen Sivas’ta tohumlarin ekimi sirasinda kargalarin traktör arkasindan giderek karinlarini doyurmasi dikkat çekti.

Türkiye'nin Hububat Sehrinde Ekimler Basladi, Dikkati Ise Kargalar Çekti
Geçtigimiz yil bugday üretiminde rekor kiran ve Türkiye’nin hububat sehri olarak bilinen Sivas’ta tohumlar toprak bulusmaya basladi.

Sabahin erken saatlerinde kalkan çiftçiler tarlalarinin yolunu tutarak kollari sivadilar. Çuvallarda bulunan yulaf tohumlarini mibzere yerlestiren çiftçiler adeta tarlada dört dönerek Iç Anadolu’nun bereketli topraklarina tohumlari biraktilar. Çiftçiler tohumlari topraga ekerken traktör arkasindan giden zeki kargalar ise zahmet çekmeyerek karinlarini doyurdular. Çiftçi Erhan Evci, kargalarin topraktan çikan böcek ve solucanlari yiyerek karinlarini doyurduklarini ifade etti.



“Kargalarda nasipleniyor”

Çiftçi Orhan Evci, kargalarin topraktan çikan solucanlari yediklerini ifade ederek, “Suan yazlik yulaf ekiyoruz. Zamani geldi. Birazda geç kaldik aslinda. Ekim yapiyoruz. Yagislardan dolayi geç kaldik. Biraz zamansiz yagdi. Agustos ayi gibi hasat olacak. 4 ayda yetisiyor. Yulaf hayvan yemi olarak kullaniliyor. Gidalarin bir büyük bölümünde de kullaniliyor. Kargalarda nasipleniyor. Topraktan çikan böcegi, solucanlari yiyorlar” dedi.

Kaynak: İHA