Tarihi Yapilariyla Göz Dolduracak

Düzce’nin en önemli meydanlarindan biri olan Cedidiye Cami ve Belediye binasi önündeki alana karakter kazandiracak kent meydani projesinde yapilarin insasi tüm hiziyla sürüyor.

Tarihi Yapilariyla Göz Dolduracak
Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü’nün kente karakteristik alanlar kazandirmak amaciyla baslattigi Kent Estetigi Projesi’nin kisimlarindan Istanbul Caddesi Yayalastirma Projesi ve Millet Bahçesi tamamlanirken son etabi Cedidiye Kent Meydani Projesi’nde çalismalar devam ediyor. Düzcelilerin yakindan bildigi kentin ikinci büyük meydaninda Cedidiye Cami, çarsi ve meydani bütünlestirecek projede alana planlanan tarihi yapilarda insa çalismalari devam ediyor. Ekipler yagisli havalarin etkili olmasi ve Ramazan Bayrami dolayisiyla ara verdikleri çalismalara çati oluklarinin montaji ve dis duvarlarin cami mermerleri ile ayni sekilde kaplanmasi ile devam ediyor.

Dükkanlarin ince isçilik çalismalarina baslanirken dis kaplamalarin yani sira çati iskeletinin tamamlanmasi ile birkaç gün içinde yapinin çati kapama isi de yapilacak. Çalismalar hakkinda bilgi veren ekipler, hava muhalefeti dolayisiyla sekteye ugrayan çalisma planinin hizlandirilarak yürütüldügünü belirterek bayram tatili sonrasi hava sartlari uygun oldugu takdirde yapim islerinin araliksiz sürecegini belirtti.

Kaynak: İHA