Kartepe'de Çocuklar Doyasiya Eglendi

Kartepe Belediyesi tarafindan düzenlenen Bilim ve Çocuk Senligi’ne katilan çocuklar gönüllerince eglendi.

Kartepe'de Çocuklar Doyasiya Eglendi
Kartepe Belediyesi dün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami ile Ramazan Bayrami dolayisiyla Kartepe Kent Meydani’nda Bilim ve Çocuk Senligi düzenledi.

Bilim ve Çocuk Senligi’ne Kartepe Belediye Baskani Mustafa Kocaman, AK Parti Milletvekili Sami Çakir, belediye baskan yardimcilari, meclis üyeleri, birim müdürleri ve vatandaslar katildi.

Senlikte konusan Baskan Kocaman, "6 Subat tarihinde yasanan deprem hepimizi çok üzdü. Birlik ve beraberlikle yaralari sarmak için mücadele ettik. Bundan sonra daha güzel günler için çalisiyoruz. Tuttugumuz oruçlari, ettigimiz ibadetleri Rabbimin kabul etmesini diliyorum" dedi.

Bilim ve Çocuk Senligi’nde Kartepe Halk Danslari toplulugu gösterisi, Süleymansah Ilkokulu ritim ve palyaço gösterisi, Heidi Müzikali, bilim gösterisi, bubble, kukla, sihirbaz, jonglör, ve animasyon mini disco gösterisi ilgiyle izlendi. Kartepe Kent Meydani’nda kurulan eglence sokaginda yaris simülatörleri, akil-zeka oyunlari, langirt, mini golf, sokak satranci, yüz boyama, sosis balon, bilim sokaginda ve Genç Akademi standi, FETEM, robotik kodlama ve 3D yazici, Kartepe’den Uzaya, Teknoloji Atölyesi, deney alaninda "Sivi mi Kati mi?", "Çilegin DNA’si", "Zil Çalmadan Yüzügü Karsiya Geçir" ve "Jelibon Yakiti" etkinlikleri ilgi gördü.

Bilim ve Çocuk Senligi’nde sanat ve 80’ler 90’lar sokagi da kuruldu. Sanat sokaginda bileklik atölyesi, ahsap çerçeve, tabak boyama, ahsap kukla, kilden obje, rüzgargülü, resim, uçurtma atölyeleri yani sira Kartepe’nin yeni kahramanlari Kiraz ile Kestane’nin standi büyük ilgi gördü. 80’ler 90’lar Sokaginda seyyar salincak, çokomel dagitimi, topaç çevirme, misket, 80’ler 90’lar oyuncaklari yer alirken, sek sek gibi sokak oyunlari ile minikler eski oyunlari hatirladi.
Kaynak: İHA