ERÜ'de 'Çocuklarda Ögrenme Güçlügü Ve Çözüm Önerileri' Paneli Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafindan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami dolayisiyla “Çocuklarda Ögrenme Güçlügü ve Çözüm Önerileri” konulu panel düzenlendi.

ERÜ'de 'Çocuklarda Ögrenme Güçlügü Ve Çözüm Önerileri' Paneli Düzenlendi
Güzel Sanatlar Fakültesi Konser Salonu’nda düzenlenen panele Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekani Prof. Dr. Oya Levendoglu ile akademisyenler ve ögrenciler katildi.

Panelin açilisinda konusan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekani Prof. Dr. Oya Levendoglu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami dolayisiyla biz dizi etkinlik düzenlediklerini belirterek, etkinlik programi hakkinda bilgiler verdi.

Rektör Prof. Dr. Fatih Altun da konusmasinda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni kutlayarak, etkinligin düzenlenmesinde emegi geçenlere tesekkür etti.

Rektör Altun, “Egitimci yönümüz ile bizim odaklarimizda öncelikle egitim-ögretim, AR-GE boyutumuz ve toplumsal tema vazgeçilmez. Özellikle egitim boyutunda misyonumuzun ne kadar önemli ve etkin oldugunun farkindayiz. Bu konularda Erciyes Üniversitesi olarak, Türkiye’de saygin yüksekögretim kurumlari arasinda yer almamiz ve kalite süreçlerinde yer almamiz aslinda bunlarin bir göstergesi olarak karsimiza çikiyor” dedi.

Açilis konusmalarinin ardindan geçilen panelde; Disleksi Ögrenme Güçlügü Dernegi Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Çalgi tarafindan “Disleksi Çocuklari Anlamak”, ERÜ Egitim Fakültesi Dr. Ögr. Üyesi Mehmet Emin Öztürk tarafindan “ Disleksi Çocuklarda Sosyal Duygusal Ögrenme”, Müzik Egitimcisi Göksen Tosuner tarafinda da “Disleksi Çocuklarda Pozitif Psikoloji ile Verilen Müzik Egitimi” konularinda sunum gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA