D.T. Sehitkamil Sahnesi Yapiminda Sona Gelindi

D.T. Sehitkamil Sahnesi yapim çalismalarini inceleyen Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, çalismalarda sona gelindigini belirterek, yakin zamanda Sehitkamil Sahnesi’nin yakin zamanda hizmete girecegini ifade etti.

D.T. Sehitkamil Sahnesi Yapiminda Sona Gelindi
Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, Eski Adalet Bakani ve AK Parti Gaziantep Milletvekili adayi Abdulhamit Gül ile birlikte D.T. Sehitkamil Sahnesi’ni yerinde gezerek inceledi. Fadiloglu, yapinin çok kisa bir süre içerisinde hizmet vermeye baslayacagini müjdeledi. Yapinin son durumuna iliskin bilgilendirmede bulunan Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, D.T. Sehitkamil Sahnesi’nin içerisinde tiyatro binasi, ana giris ve fuaye alani, 600 kisilik ana salon, 500 metrekarelik sahne, hareketli orkestra çukuru, hareketli sahne, kulis ve hazirlik odalari, sahne dekor ve depo alanlari, VIP salonu, 3 bin metrekarelik kütüphane, DENE-YAP atölyesi, sanat merkezi, kafeterya, 3 bin 200 metrekarelik kapali otopark, 200 araçlik açik otopark bulundugu bilgini paylasti.

“Gaziantep’imize hayirli olsun”

Yaptigi incelemelerin ardindan degerlendirmede bulunan Eski Adalet Bakani ve AK Parti Gaziantep Milletvekili adayi Abdulhamit Gül, “Çok keyifle gezdik. Baskanimiz, Sehitkamil’e, Gaziantep’e çok güzel bir eser kazandiriyor. Belediye Baskanimiz Ridvan Fadiloglu Bey’e, emegi geçen tüm ekibine çok tesekkür ediyorum. Hakikaten buna benzer bir eser, Atatürk Kültür Merkezi var. Cumhurbaskanimiz çok güzel bir eseri, Atatürk Kültür Merkezi’ni Türkiye’ye kazandirdi. D.T. Sehitkamil Sahnesi, sahnesi, kütüphanesi, sanat merkezi, bilim merkezi, kafeteryasi, teknik altyapisi, her yönüyle tüm gençlerimize ve Sehitkamil’imize, Gaziantep’imize hizmet edecek bir merkez oldu. Emegi geçenlerin eline saglik. Gaziantep, her alanda oldugu gibi kültür-sanatta da çok önemli bir merkez sehir olacak. Kültürün-sanatin da merkezi haline gelmis olacak. Devlet Tiyatrolari, bütün kadrosuyla burada sahne alacak. Kültür ve Turizm Bakanimiz ile bu konuyu Ankara’da görüstügümüzde sag olsun onlar da inandilar. Bugün bu eseri görmek bizi mutlu etti. Bu eser, Gaziantep’in kültür, sanat ve entelektüel düzeyini daha da artiracak. Arkeoloji, kültür, sanat, tiyatro yani bölge, kültür turizmi açisindan da önemli bir cazibe merkezi olacak. Gerçekten bu esere gipta ettik. Bir an önce açilmasini bekliyoruz. Ridvan Bey ile burada kitap okumak, tiyatro izlemek bize çok keyif verecek. Gaziantep’imize hayirli olsun. Tekrar vizyonu için Belediye Baskanimiz Ridvan Bey’e, emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum. Hayirli olsun” diye konustu.

Programa Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, AK Parti Gaziantep Il Baskani Ertugrul Teymur, AK Parti Sehitkamil Ilçe Baskani Mehmet Yilmaz ile Sehitkamil Belediye Baskan Yardimcisi Murat Özgüler de katilim sagladi.
Kaynak: İHA