Bayrakli Ve Selçuk'ta 23 Nisan'da Çocuklar Doyasiya Eglendi

Izmir’in ilçelerinde binlerce çocukla coskulu 23 Nisan kutlamasi gerçeklestirilirken, Bayrakli ve Selçuk’ta gerçeklestirilen kutlamalar sölene dönüstü.

Bayrakli Ve Selçuk'ta 23 Nisan'da Çocuklar Doyasiya Eglendi
Bayrakli Belediyesi iki hafta boyunca süren çesitli etkinliklerle 23 Nisan’i binlerce çocugun katilimiyla kutladi. Etkinliklerin finali Bayrakli sahilindeki görkemli kutlama törenle yapildi. Etkinlige Baskan Serdar Sandal, esi Aylin Sandal, oglu Yagiz Sandal, CHP Bayrakli Ilçe Baskani Didem Gültekin, meclis üyeleri, muhtarlar ve 5 bine yakin çocuk ile aileleri katildi.

7’den 70’e tüm ilçe sakinlerinin gün boyunca eglendigi etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. Kutlama programi çerçevesinde halk oyunlari, jimnastik, bale, jonglör, sihirbaz ve çesitli sahne gösterileri ile koro konserleri çocuklara eglenceli anlar yasatti. Sportif etkinliklerde ise halat çekme, çuval, penalti ve basketbol atislari ile survivor yarislari düzenlendi.

Turnuvalarda basarili olanlara madalya ve kupa hediye edildi. Ayrica soguk heykeller, çizgi film kahramanlarindan olusan maskotlar, sisme oyun alanlari da çocuklarla bulustu. Çocuklara ve ailelerine bayraklar ve çesitli ikramliklar da dagitildi. Etkinlikler çerçevesinde Sef Ugur Sayin Batur’un yönetimindeki Bayrakli Belediyesi Çocuk Korosu da ilk konseriyle begeni kazandi.

Çocuklardan Baskan Sandal’a ‘söz’

Bayrakli Belediye Baskani Serdar Sandal “Çocuklar bizim gelecegimiz. 23 Nisan 1920’de egemenlik kayitsiz ve sartsiz millete verildi.

Aganin, pasanin milleti yönettigi degil; milletin kendi iradesiyle yönetime el attigi gündür bugün. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, egemenligimizi çocuklara armagan etti çünkü çocuklarimiz ülkemizin, gelecegimizin ve cumhuriyetimizin de teminatidir. Çagdas, uygar dünyaya inanan vatandaslar olarak gelecegimiz, çocuklarimiz, gençlerimiz için daha aydinlik yarinlar günler olusturacagiz. Kimsenin kimseden farki yok. Inancindan, siyasal kimligi veya görüsünden dolayi hiçbirimizin birbirinden bir üstünlügü yok. Bu ülkenin bagimsizligindan, bölünmezliginden, bayragimizdan ve Atatürk ilkelerinden asla geri adim atmayacagiz. Bunun için söz veriyor musunuz” dedi.

Çocuklar da hep bir agizdan ‘söz’ diye yanit verdi.

Selçuk’ta da çocuklar doyasiya eglendi

“Çocuklar Özgürdür, Sokak Oyunlariyla Büyür” slogani ile Selçuk Belediyesi tarafindan Pazar Yeri’nde düzenlenen 23 Nisan Çocuk Senligi’nde ise, çocuklar kurulan sahne ve çevresinde yer alan oyun stantlarinda doyasiya eglendi. Yüz boyama, pandomim, resim, origami, satranç, geri dönüsüm, kelime oyunu gibi atölyelere katilan çocuklar ünlü çizgi film kahramanlari Masa ve Koca Ayi’nin gösterisine büyük ilgi gösterdi. Andimizin okunmasi ile baslayan senlikte Selçuk Belediye Baskani Filiz Ceritoglu Sengel senlik alanini gezerek, çocuklarin aktivitelerine katildi.

23 Nisan Çocuk Senligi’nde, Prof. Dr. Ismail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi egitmenlerinden Bahadir Varvar ve Kerim Akgünes yönetimindeki Efes Selçuk Belediyesi Çocuk Orkestrasi ve Ritim Grubu Konseri büyük begeni topladi. 23 Nisan Çocuk Senligi Sokak oyunlari ve sahne performanslariyla aksam saatlerine kadar devam etti.
Kaynak: İHA