BAÜN'lü Ögrenciler TEKNOFEST'te Uzaya Roket Firlatacak

Balikesir Üniversitesi (BAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yücel Ogurlu, Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde kendi kategorilerinde finale kalma basarisi gösteren Balikesir Üniversitesi takimlarini makaminda kabul etti. BAÜN’lü ögrenciler TEKNOFEST’te uzaya roket firlatacak.

BAÜN'lü Ögrenciler TEKNOFEST'te Uzaya Roket Firlatacak


Elektrikli araç yarislarinda 2 takim, roket yarismasinda 1 takim finale kaldi

Rektör Prof. Dr. Yücel Ogurlu, TEKNOFEST 2023’te Balikesir Üniversitesini, Uluslararasi Efficiency Challenge elektrikli araç yarislarinda temsil eden ROTEK CAR Takimi ile Uluslararasi Elektrik Elektronik Mühendislik Toplulugu (IEEE) Ögrenci Toplulugu ve TEKNOFEST roket yarismasinda temsil eden Misya Havacilik ve Uzay Teknolojileri Toplulugu Roket Takimi üyeleri ile Rektörlük makaminda bir araya geldi.

Türkiye’nin ilk ve tek havacilik, uzay ve teknoloji festivalinde finale kalan ögrencileri tebrik eden Rektör Prof. Dr. Yücel Ogurlu, ögrencilerin basarilariyla gurur duyduklarini belirtti.

Gerçeklesen ziyarette, ögrenciler de kendilerine verdigi destekler ve ilgileri dolayisiyla Balikesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Ogurlu’ya tesekkür etti.

Balikesir Üniversitesi Saglik, Kültür ve Spor Daire Baskanligi bünyesinde faaliyet gösteren Milli Savunma ve Teknoloji Toplulugu ile Robot Toplulugu’ndan olusan ROTEK CAR Takimi, basta motor ve batarya dengeleme sistemi olmak üzere birçok parçasinin yerli olarak üretildigi araçlari ile sasi ve gövde sayesinde yaris alaninin en hafif araçlarindan biri olma yolunda ilerleyen Balikesir Üniversitesi Uluslararasi Elektrik Elektronik Mühendislik Toplulugu da ürettikleri araçla 25-29 Nisan tarihlerinde yapilacak olan 2023 yili Uluslararasi Efficiency Challenge elektrikli araç yarislarinda Balikesir Üniversitesini temsil edecekler.

TEKNOFEST roket yarismasinda finale kalan Balikesir Üniversitesi Elektrik-Elektronik, Makine ve Bilgisayar Mühendisligi ögrencilerinden olusan Misya Havacilik ve Uzay Teknolojileri Toplulugu Roket Takimi’nin da Bilgisayar Mühendisligi TEKNOFEST laboratuvarinda ürettikleri mekanik parçalar, aviyonik devreler ve kompozit gövdeden olusan roketinin atisi 27 Nisan 2023 tarihinde Aksaray’da gerçeklestirilecek.
Kaynak: İHA