Bakan Kurum Açiklamasi '81 Ildeki Tüm Kardeslerimiz Esit Haklara Sahip Olsun'

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani ve AK Parti Istanbul 1. Bölge Milletvekili Adayi Murat Kurum, Zeytinburnu Millet Bahçesi’nde "Ilk Oyum AK Parti’ye, Ilk Oyum Erdogan’a" programinda gençlerle bir araya geldi. Bakan Kurum, "Nerede bir afet olsa orada olacagiz. Nerede vatandasimizin, gençlerimizin bize bir ihtiyaci varsa yine yanlarinda olacagiz. Acilarini paylasacagiz ve hep birlikte sorunlarimizi giderecegiz" dedi.

Bakan Kurum Açiklamasi '81 Ildeki Tüm Kardeslerimiz Esit Haklara Sahip Olsun'
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Zeytinburnu Millet Bahçesi’nde "Ilk Oyum AK Parti’ye, Ilk Oyum Erdogan’a" gençlerle bulustu. Bakan Murat Kurum’a Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy basta olmak üzere AK Parti Il ve Ilçe Gençlik Kollari Baskani da eslik etti.

“Gençlerimiz için aile ve gençlik bankasi kuruyoruz”

Programda konusan Bakan Kurum, "Belediyemizle, teskilatimizla, buradaki tüm genç kardeslerimizle birlikte gece gündüz çalisacagiz, kosturacagiz. Nerede bir afet olsa orada olacagiz. Nerede vatandasimizin, gençlerimizin bize bir ihtiyaci varsa yine yanlarinda olacagiz. Acilarini paylasacagiz ve hep birlikte sorunlarimizi giderecegiz. Sevgili gençler, 81 ildeki tüm kardeslerimiz esit haklara sahip olsun. Agri’da, Adiyaman’da, Kahramanmaras’ta, Ankara’da ne varsa Istanbul’da da aynisi olsun. Istanbul’da ne varsa, Mardin’de, Sirnak’ta Hakkari’de de aynisi olsun istiyoruz. Bu anlayisla ülkemizin her ilinde su an 208 tane üniversitemiz var. Gençlerimiz kendi sehirlerinde, annelerinin, babalarinin yaninda üniversiteye gidebiliyorlar. Orada mutlu, huzurlu bir sekilde egitimini sürdürüyorlar. Gençlerimizin istihdamina katki sunabilmek için de Sayin Cumhurbaskanimiz bir proje açikladi.

Üniversitede okuyan gençlerimiz için bir defaya mahsus cep telefonu ve bilgisayar alirken vergi muafiyeti uyguluyoruz. Yani uygun sartlarda alabiliyorsunuz. Gençlerimiz için aile ve gençlik bankasi kuruyoruz. Gençlerimiz okul sürecinde birikimleriyle is hayatina basladiklari zaman daha güvenle ve umutla baslasinlar diye bu bankayi kuruyoruz. Buradaki birikimlerle sizin is hayatina hamlenize destek oluyoruz. Üniversitede okuyan her gencimize 10 gigabayt ücretsiz internet sunuyoruz. Gençlerimizin hepsi 10 gigabayt internetten faydalaniyor, internete giriyor ve egitimlerini sürdürüyorlar. Yine gençlerimiz için tarihinin en büyük sosyal konut kampanyasini yaptik. Gençlerimizin de dâhil oldugu bu kampanyayi düzenledik ve sosyal konutta uygun sartlarda ailelerinizle beraber ev alabilmenizin önünü açtik” dedi.



“Istanbul’da 200 bin konutu, yerinde gönüllü, hizli dönüstürecegiz”

Sözlerine devam eden Kurum, "Cumhuriyet tarihinde ilk defa 18 yasindaki gencimiz TOKI’mizden ev alabildi. Bu projeleri de devam ettirecegiz. Yine gençlerimiz için, geçtigimiz günlerde çok önemli bir proje açikladik. Yarisi Bizden kampanyasi; oturdugunuz evde, annenizin, babanizin ve sizin güvenle yasayabilmeniz için eger evinizi dönüstürmek istiyorsaniz, rizaya dayali bir dönüsümle yapim bedelinin yarisini devletimiz karsiliyor. TOKI’miz ile gidiyoruz sizin evinizi depreme karsi güvenli hale getiriyoruz. Istanbul’da 200 bin konutu, yerinde gönüllü, hizli dönüstürecegiz. Bu sayede ise trafik sorununu çözecegiz. Eksik otoparklarimizi yapacagiz, yeni ilave toplanma alanlari, yesil alanlar, okullar, parklar çikacak" diye konustu.

Kaynak: İHA