Osmaniye'de Bayramda, Depremzede Çocuklara Özel Etkinlik

Osmaniye Belediyesi tarafindan, Ramazan Bayrami dolayisiyla, depremzede çocukla özel çesitli etkinlikler düzenlendi.

Osmaniye'de Bayramda, Depremzede Çocuklara Özel Etkinlik
Osmaniye Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü tarafindan, afetzede çocuklara yönelik Ramazan Bayrami etkinlikleri düzenlendi.

Deprem felaketinde en çok etkilenen Esenevler Mahallesinde kurulan çadir kentte konuslanan Sahne tirinda, çocuklarin eglenmesi için çesitli etkinlikler düzenlendi.

Animasyon ekibi, müzikli yarismalar düzenleyerek miniklerin eglenceli vakit geçirmelerini sagladilar.

Programa esi Nihal Kara ile birlikte katilan Belediye Baskani Kadir Kara, çocuklara oyuncak hediye etti. Baskan Kadir Kara, 6 Subat’ta yasanan deprem felaketi nedeniyle buruk bir bayram yasandigini ifade ederek, “Asrin felaketi olarak nitelendirilen deprem afetinde, bizlerde çok büyük bir zarar ve çok büyük bir etkilenme yasadik. Cenabi Mevla bir daha hiçbir insanliga böyle bir afet yasatmasin. Sizlerin de en kisa zamanda bu yasam sartlarindan kurtulup, kalici konutlarda yasayabileceginiz ortamlari saglama gücünü cenabi Mevla bizlere ihsan eylesin. Devletimiz güçlüdür, devletimiz her türlü imkânlariyla sizlerin yanindadir. Sizlerle birlikteyiz, sizlerle beraberiz, sonuna kadarda sizlerle birlikte bu mücadeleyi yapacagiz. Allah’in izniyle, sarsildik ama yikilmadik, ayakta kalip mücadeleye devam edecegiz. Bayraminiz mübarek olsun. Bundan sonraki bayramlari çok daha güzel kutlamaniz dileklerimle hepinize tesekkür ediyorum” dedi.

Kara, konusmasinin sonunda, Osmaniye’ye yardim için afetin zor sartlarinda her türlü engelleri asarak gelip, katki saglayan diger illerdeki belediyelere ve bütün kurumlara tesekkür etti.

Kara, “Öncelikle Asrin felaketi olarak nitelendirilen deprem afetinde hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allahtan rahmet diliyorum. Yarali hemserilerimize ve bölgedeki 11 vilayetteki hemserilerimize, vatandaslarimiza da Allahtan acil sifalar niyaz ediyorum. Asrin felaketi sebebiyle bu mübarek ramazan bayramini burukluk içerisinde kutluyoruz. Ama bizim gönlümüz hos kilmaya çalisanlar var. Iste onlardan bir tanesi de Sayin Acun Ilicali, Acun medya olarak bugün burada, mübarek ramazan bayramini, çocuklarimizla, aileleri ile birlikte kutlarken, onlara hediyeler vermemize vesile oldular. Gönderilen hediyeleri biz çocuklarimiza evlatlarimiza verdik. Bundan dolayi, Hulusi kalbimle Acun Medyaya tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA