Içisleri Bakani Süleyman Soylu Bahçeköylü Vatandaslarla Bayramlasti

Içisleri Bakani Süleyman Soylu bayramlasma ziyaretleri çerçevesinde Bahçeköylü vatandaslarla bir araya geldi. Burada vatandaslarla bayramlasan Bakan Soylu, yogun bir ilgiyle karsilandi.

Içisleri Bakani Süleyman Soylu Bahçeköylü Vatandaslarla Bayramlasti
Içisleri Bakani Süleyman Soylu, bayramlasma ziyaretleri çerçevesinde Sariyer Bahçeköy’deki vatandaslarla bir araya geldi. Bahçeköy’e Togg otomobiliyle gelen Soylu’ya ilgi yogun oldu. Burada konusan Soylu, çocuklara 23 Nisan dolayisiyla Bahçeköy’e hali saha yapilmasi müjdesini verdi.

"Gabar’da eskiden terörist vardi, simdi petrol var’’

Bahçeköylü vatandaslara hitapta bulunan Içisleri Bakani Süleyman Soylu, "Dünyanin en iyi IHA ve SIHA’larini üretiyoruz. Simdi Kizil Elma’mizi, HÜRKUS’umuzu , yerli ve milli Genel Maksat Helikopterimizi yaptik. Simdi de 10 binlerce Istanbullu TCG Anadolu’yu gezmek için sirada bekliyor. Öyle bir gemi ki hem savas hem de uçak gemisi, SIHA, IHA olmak üzere içinde her sey var. Yillardan beri tank yapmak istedik, biz bugün kendi tankimizi yapiyoruz. Cumhurbaskanimiz büyük devrimlere imza atti. Kentsel Dönüsümde Cumhurbaskanimiz bir devrim açikladi.

Bundan sonra devlet, kentsel dönüsümün yarisini karsiliyor. Her seyi beraber yapabilme kabiliyetine sahip olacagiz. Gabar’da eskiden terörist vardi, simdi petrol var. Sakarya Gaz Sahasi’ndan da gaz çikti.’’ dedi.



"Hiç merak etmeyin, enselerindeyiz’’

Uyusturucuyla mücadelenin önemine deginen Soylu, "Diyorlar ki, bu ülkenin askeri, polisi, jandarmasi uyusturucu kaçakçiligi yapiyor. Tam 7 yil bunlarla ugrasiyoruz. Ben tekrar söylüyorum, polislerime de diyorum, o uyusturucu saticilarinin bacaklarini kirin. Bunu dedigim gün, uyusturucudan 941 kisi hayatini kaybediyordu. Bugün ise 270 kisiye düstü. 10 ay önce Kökünü Kurutma Operasyonu baslattik. Hiç merak etmeyin, enselerindeyiz. Teröriste nasil muamele ediyorsak, uyusturucu saticisina da, barona da ayni muameleyi yapmaya devam edecegiz. Özellikle metamfetamin, bonzai, kaptagon bütün bu kimyasal sentetiklere yönelik 10 yillik ceza tabanini 15 yila yükselttik. Cezaevlerine girdikleri zaman rehabilitasyon ve tedavi görebilecek yeni cezaevleri yapmaya basliyoruz. Onlari cezaevinde de uyusturucudan uzak tutmaya yönelik bir kanun çikarttik. Saglik Bakanligimizla beraber yeni merkezler kuruyoruz, Türkiye’de 30’dan fazla büyük merkez kuracagiz. Bunlarin isimlerine de Bahar Merkezleri diyoruz. Bütün bunlarla birlikte, birçok adimi birlikte atacagiz. Geçen yildan bu yila kadar uyusturucu kullananlarin sayisi yüzde 8 oraninda azaldi. Onlara sahada nefes aldirmiyoruz. Uyusturucuyu bu ülkenin sinirlarindan def edene kadar bu mücadeleyi yapacagiz. Ramazan Bayraminiz kutlu olsun, Insallah 14 mayista da Türkiye Yüzyili Bayrami’ni hep beraber kutlayacagiz’’ seklinde konustu.

Kaynak: İHA