Gümüshane'de 23 Nisan Kutlamalari Gerçeklestirildi

Gümüshane’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nin 103. yil dönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandi.

Gümüshane'de 23 Nisan Kutlamalari Gerçeklestirildi
Gümüshane’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kutlamalari, Hükümet Konagi önündeki Atatürk Aniti’na Il Milli Egitim Müdürlügü çelenginin sunulmasiyla basladi.

Anit önündeki programin ardindan, Kültür Merkezi’ndeki salon programina geçildi. Aysin Rafet Ataç Ilkokulu tarafindan hazirlanan ve saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan programa, Vali Vekili Ali Recai Yerlikaya, Il Jandarma Komutani Albay Ismail Gökcek, Bassavci Vekili, Siyasi Parti Temsilcileri ve çok sayida vatandas katildi.

Programda günün anlam ve önemine dair bir konusma yapan Gümüshane Il Milli Egitim Müdürü Metin Yalçin; "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armagan ettigi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni 103 yil sonra bir kez daha büyük bir sevinç, cosku ve heyecanla kutluyoruz. Atatürk, "Küçük hanimlar, küçük beyler! Sizler hepiniz gelecegin bir gülü, yildizi ve ikbal isigisiniz. Memleketi asil isiga bogacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar Önemli, degerli oldugunuzu düsünerek ona göre çalisiniz. Sizlerden çok sey bekliyoruz." sözü ile siz çocuklarimizin önemini vurgulamistir. Dünyada çocuklara armagan edilen ilk ve tek Bayram olma özelligi bu önemin en büyük göstergesidir.Bu vesileyle, Isil isil gözleri gelecegimiz olan tüm çocuklarimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni kutluyorum” dedi.

Gümüshane Kültür Merkezindeki programda Aysin Rafet Ataç Ilkokulu ögrencilerince siirler okundu, halk oyunlari gösterisi ile "Memleketim" adli gösteri sunuldu.

Etkinlik hatira fotograflarinin çekilmesiyle son buldu.
Kaynak: İHA