Elazig'da 23 Nisan Etkinlikleri

Elazig’da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nin 103. yil dönümü buruk bir sekilde kutlandi.

Elazig'da 23 Nisan Etkinlikleri
Elazig’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nin 103. yil dönümü Sehit Halit Küçük Ortaokulu Konferans Salonu’nda kutlandi. Kutlama programina, Vali Dr. Ömer Toraman, Belediye Baskan Yardimcisi Nazif Bilginoglu, kurum müdürleri, ögrenciler ve aileleri katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasiyla baslayan program, Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Yigit’in konusmalariyla devam etti. Daha sonra program kapsaminda çesitli okullardan ögrenciler, dans, halk oyunlari gösterisi, siir okuma ve müzik dinletisi sundu. Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremlerden dolayi önceki bayramlara göre buruk bir bayram geçirildi.

Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Yigit, “ Bu yil bayram coskusunu tüm yurtta oldugu gibi ilimizde de buruk bir sekilde yasiyoruz. 6 Subat tarihin meydana gelen Kahramanmaras merkezi depremlerde hayatini kaybeden tüm vatandaslara Allah’tan rahmet ve ailelerine bas sagligi ve yaralilarimiza da acil sifalar diliyorum. Bin yildir kendimize yurt edindigimiz Anadolu cografyamizda bugüne kadar büyük kederleri, savaslari ve felaketleri atlamis bir millet olarak süphesiz ki bu sikintilari birlik içerisinde atlatacagiz ve daha coskulu bayramlar yasayacagiz. Bu topraklar üzerinde yurdun belli bir bölümü isgal halindeyken bile millet iradesine inanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliginde TBMM’nin açilisi 23 Nisan 1920 tarihin gerçeklesti. Bu tarihimizin en sanli günlerinin birisi olmustur” dedi.

Kaynak: İHA