Baskan Demir Açiklamasi 'Hizmetin Gitmedigi Yer Kalmayacak'

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, kirsal bölgeler basta olmak üzere mahallelerin yol sorunlarini çözüme kavusturduklarini belirterek, “Hizmetin gitmedigi tek bir yer bile birakmayacagiz” dedi.

Baskan Demir Açiklamasi 'Hizmetin Gitmedigi Yer Kalmayacak'
Samsun Büyüksehir Belediyesi, özellikle kirsal bölgelerde bulunanlar basta olmak üzere mahallelerin yol problemini çözüme kavusturuyor. Yeni yapilan yollarla birlikte vatandaslar daha konforlu ve güvenli ulasima kavusuyor. Yol Yapim, Bakim ve Onarim Dairesi Baskanligi tarafindan Asarcik ilçesinde yapimi devam eden toplam 17 bin 300 metre uzunlugundaki Yarimca-Yesilköy grup yolunun yapimi ile birlikte mahalle sakinlerinin yol problemi de ortadan kaldiriliyor.

Önce zemin iyilestirmeleri ve genisletme çalismalari yapilan bölgede yol genisligi 3 metreden 7 metreye çikartildi. Çikan dag malzemesi yine Yarimca Mahallesi’nde kurulan mobil konkasörlerde kirilarak, yolun temel malzemesi olarak kullanildi. Yol güzergahinda zemini saglam olmayan kisimlar ise tas tahkimati yapilarak saglamlastirildi.

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, özellikle kirsal bölgelerinde bulunan mahallelerde yasanan yol ve su alt yapi sorunlarini tamamen ortadan kaldirmak için ekiplerin gayretle çalistiklarini söyledi.

Baskan Demir, “Yarimca-Yesilköy grup yolu da yol ile ilgili sorun yasanan güzergahlardan biriydi. Burada da genis çapli ve hizli bir çalisma yürütüyoruz. Yolu hem genislettik hem de saglamlastirdik. Yeni yolun yapimi en kisa sürede tamamlanacak. Yaptigimiz çalismalarla mahallelerimizin yol sorununu tek tek çözüyoruz. Hizmetin gitmedigi tek bir yer bile birakmayacagiz" dedi.

Yol Yapim Bakim ve Onarim Daire Baskanligi Asarcik Sube Sefi Berkan Çelik, çalismalarin Çarsamba ilçe sinirindan itibaren basladigini söyledi.

17 bin 300 metre yolumun tamaminda yol genisletme çalismasinin yapildigini kaydeden Çelik, “3 metre olan yolun genisligini 7 metreye kavusturduk. Yolun alt yapisinin tamamini hazirladik. Su an bin 700 metre Yarimca Mahallemizin içerisinden tarihi cami hattina kadar beton yol çalismamiz vardi, onda da sona geldik. Geri kalan 15 bin 600 metrelik kismi da sathi kaplama olarak tamamlayacagiz" seklinde konustu.

Mahalle sakinleri ise yapilan çalismalardan duyduklari memnuniyeti dile getirdiler.
Kaynak: İHA