Balikesir'in Çocuklari Guinness'e Hazirlaniyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kutlamalarinda Ercan Kivrak Ilkokulu ögrencilerinden Guinness Dünya Rekorlar Kitabi için rekor denemesi geldi. 8-9 yaslarinda 2. ve 3. sinif ögrencilerinden olusan topluluk darbukalariyla ritim gösterisi yaparak rekor denemesi yapti. Önümüzdeki günlerde rekor kirilmasi için basvuruda bulunulacak.

Balikesir'in Çocuklari Guinness'e Hazirlaniyor
300 kisiden olusan ritim grubu, müzik ögretmenleri Nuri Dagdelen ve Ayse Oral sefliginde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayraminda Kurtdereli Spor Salonunda sahne aldi. 300 ilkokul ögrencisinin darbukalariyla ayni anda ritim gösterisi yaparak Guinness Dünya Rekorlar Kitabina girmesi bekleniyor.

Dagdelen: “300 kisiye seflik yapmak anlatilmaz yasanir”

300 kisiyle ayni anda bu isin yapilmasinin çok büyük emek istedigini belirten Müzik Ögretmeni Nuri Dagdelen "Günümüzde birçok çocugun elinden düsmeyen telefon, tablet, bilgisayar yerine ellerine aldiklari darbukalarla vakit geçirmeleri onlara birçok kazanim sagladi. Her çocuk bizim için çok degerli ve biz herkesin çalisinca yapabilecegini gösterdik. Ögrencilerimizi sanatin içine aldik. Sanatla ugrasan kisiden kötülük beklenemez çünkü onun ruhu temizlenmistir diyerek çalismalarimizi sürdürdük. Kisa zamanda çok emek harcadik ve bir ilke imza attik. Ayni anda 10 degil 20 degil 30 degil 300 kisinin ayni ritmi tutmasi ve onlarin sefligini yapmak anlatilmaz yasanir. Guinness Dünya Rekorlar Kitabi’na girecegimizi düsünüyoruz. Balikesir’imiz için bunu basaracagiz. Bizimle birlikte emek veren tüm ögrencilerimize, velilerimize, ögretmenlerimize ve idarecilerimiz Okul Müdürümüz Sayin Ekrem Açikgöz, Okul Müdür Yardimcimiz Sayin Elif Turhan’a sonsuz tesekkür ediyoruz. Balikesir Valimiz Sayin Hasan Sildak’a, Balikesir Il Milli Egitim Müdürümüz Sayin Ali Tatli’ya desteklerinden dolayi çok tesekkür ederiz. Balikesir’imizin, Türkiye’mizin sesini her zaman her yerde duyuracagiz" dedi

Oral: “Ritmin akisina uyulmasi motive eder”

Müzik Ögretmeni Ayse Oral ise ritmin önemine vurgu yaparak "Konusabilen herkes ritim de tutabilir. Ritmin akisina uyum saglamamiz bizi motive eder. Ritim çalismalarinda ögrencilerimizin farkli yönlerini kesfetmeleri, zihinsel olarak rahatlamalari, özgüvenlerinin gelismesi ve sosyallesmeleri hedeflenmistir. Ayrica büyük ve küçük kaslarini gelistirerek psiko-motor gelisimini destekler. Koordinasyon, konsantrasyon süresinde uzama, dikkatini toplama, stres atma kazanimlari gerçeklesir. Hep birlikte bunlari basarmis olmanin mutlulugunu yasiyoruz. Ayrica bu süreçte velilerimizin de sürece dahil olmasi çok güzel bir birliktelik olusmasini sagladi. Emegi geçen herkese sonsuz tesekkürler” ifadelerini kullandi.

Müzik Ögretmeni Nuri Dagdelen daha önce 2016 yilinda “Yetenek Sizsiniz Türkiye” yarismasinda Hayatin Ritmini Yakala isimli ritim grubuyla Sampiyon olarak Balikesir’in sesini tüm dünyaya duyurmustu. Simdi ise Guinness Dünya Rekorlar Kitabina girme konusunda çalismalarina devam ediyor.
Kaynak: İHA