Azerbaycan, Laçin Koridoru'na Sinir Kontrol Noktasi Kurdu

Azerbaycan Devlet Sinir Hizmeti tarafindan yapilan açiklamada, Ermenistan sinirinda Laçin Koridoru’nun baslangicina sinir kontrol noktasi kuruldugu kaydedildi.

Azerbaycan, Ermenistan sinirindaki Laçin Koridoru’nda güvenligi saglamak için yeni bir adim atti. Azerbaycan Devlet Sinir Hizmeti tarafindan yapilan açiklamada, 10 Kasim 2020 tarihli üçlü deklarasyona aykiri olarak Ermenistan’dan Azerbaycan topraklarinda bulunan yasadisi Ermeni silahli gruplarina personel geçisini, mühimmat, mayin ve diger askeri teçhizat sevkiyatini önlemek ve Ermenistan tarafindan tek tarafli kurulan kontrol noktasina karsilik olarak Azerbaycan Devlet Sinir Hizmeti’nin birlikleri tarafindan Laçin-Hankendi yolunun baslangicinda sinir kontrol noktasi kuruldugu kaydedildi. Yerel saatle 12.00’de kurulan sinir kontrol noktasi konusunda Rus baris gücü birligi komutanligi ve Türk-Rus Ortak Gözlem Merkezi de bilgilendirildi.

“Karabag’da yasayan Ermeniler için uygun sartlar saglanacaktir”

Azerbaycan Disisleri Bakanligi Sözcüsü Ayhan Hacizade konuya iliskin yaptigi açiklamada, Ermenistan’in Laçin-Hankendi yolunu kötüye kullanmasi ve bunun sonucunda ortaya çikan güvenlik tehditleri nedeniyle Azerbaycan’in iki ülke sinirinda kontrol noktasi kurdugunu söyledi.

Hacizade, Karabag’da yasayan Ermenilerin her iki tarafa hareket etmesi için de uygun sartlarin saglanacaginin altini çizdi.
Kaynak: İHA