Antalya Büyüksehir Belediyesi'nden Çocuklara Özel Festival

Antalya Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen Uluslararasi Çocuk ve Uçurtma Festivali 23 Nisan’da çocuklara bayrami yasatti. Cam Piramit Kral Yolu’nda düzenlenen etkinliklerin ikinci gününde de birbirinden renkli etkinlikler düzenlendi. Her yastan binlerce çocuk festival alaninda gönüllerince eglenerek çocuk bayraminin tadini çikardi.

Antalya Büyüksehir Belediyesi'nden Çocuklara Özel Festival


Antalya Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskanligi tarafindan düzenlenen 23 Nisan Uluslararasi Çocuk ve Uçurtma Festivali iki gün boyunca birbirinden renkli etkinlik ve aktivitelerle çocuklari agirladi. Cam Piramit içerisinde yer alan Kral Yolu, festivalin ikinci gününde de eglenceli ve keyifli etkinliklere ev sahipligi yapti.

Çocuk Baskan Çelebi gösterileri izledi

23 Nisan Uluslararasi Çocuk ve Uçurtma Festivali’nin ikinci gününde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nin 103. Yildönümü Kutlamalari çerçevesinde Cam Piramit amfi tiyatroda gösteriler sunuldu. Antalya Valisi Ersin Yazici ve protokolün yer aldigi törene Antalya Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Mithat Aras da, Baskan Muhittin Böcek’ten koltugu devralan çocuk baskan Raziye Rana Çelebi ile birlikte katilarak gösterileri izledi.

Dans gösterileri ilgiyle izlendi

Kral Yolunda kurulan festival alaninda çocuklar ve aileleri sisme oyun parklari, panayir oyunlari ile gün boyu eglenceli anlar yasadi. Ismail Baha Sürelsan Konservatuvari Çocuk Korolarinin konserleri festivale renk katarken, Uluslararasi Çocuk Dans Gösterileri ilgiyle izlendi. Kirgizistan, Litvanya, Estonya, Ukrayna, Azerbaycan, Rusya ve Kazakistan’dan gelen dans gruplari renkli kostümleri ve danslariyla begeniyle izlendi.

Oyuncak Müzesi’nde etkinlik

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kutlamalarinin bir diger adresi ise Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin Kaleiçi’nde bulunan Oyuncak Müzesi oldu. Hacivat-Karagöz, kukla gösterileri, sihirbaz, balon sov, mini kulüp, yüz boyama gibi aktivitelerle eglenen çocuklar bayram coskusu yasadi. Oyuncak Müzesi’nin bahçesi çocuklarla doldu.
Kaynak: İHA