Bir Ayakkabi Tepkisi De Aksener Ve Imamoglu'na

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener ile Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu’nun Hatay’in Samandag ilçesinde bulunan Hz. Hizir Türbesi’ne ayakkabi ile girmesi tepki çekti. Vatandaslarin uyarisinin ardindan Aksener ayakkabilarini çikartti.

Bir Ayakkabi Tepkisi De Aksener Ve Imamoglu'na
IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener ile Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, Hatay’in Samandag ilçesinde bulunan ve rivayete göre Hazreti Hizir ile Hazreti Musa’nin bulustugu yer olarak bilinen Hz. Hizir Türbesi’ni ziyaret etti. Ilçe halki için önem arz eden türbeye Aksener, Imamoglu ve beraberindekiler ayakkabilari ile girince diger ziyaretçiler tarafindan uyarildilar. Uyarilari dikkate alan Aksener, ayakkabilarini çikararak korumalarina verdi. Çekilen görüntülerde türbe görevlileri ve diger ziyaretçilerin ayakkabi ile içeriye girenleri uyardigi gözlendi. Öte yandan ziyaret sirasinda türbe içinde slogan ve zilgit atilmasi, türbenin adeta miting alanina çevrilmesi ise tepki çekti.

Türbe ziyareti sonrasinda Aksener ve Imamoglu Samandagi halkina seslenmek üzere miting alanina geçti. Türbede kirlenen halilar ise görevliler ve vatandaslar tarafindan yikanarak temizlendi.
Kaynak: İHA