Vali Okay Memis Açiklamasi 'Rahmet, Magfiret Ve Bereketin Yasandigi Ramazan Bayrami Kutlu Olsun'

Erzurum Valisi Okay Memis, Ramazan Bayrami dolayisiyla bir kutlama mesaji yayimladi.

Vali Okay Memis Açiklamasi 'Rahmet, Magfiret Ve Bereketin Yasandigi Ramazan Bayrami Kutlu Olsun'
“Bayramlar, milletimizin manevi degerlerinin ve tarihimizin derinliklerinden gelen yardimlasma ve dayanismanin en güzel yasandigi müstesna zamanlardir” diyen Vali Memis, “Bolluk ve bereketin, huzur ve güvenin yasandigi, rahmet, magfiret ve cömertligin zirveye ulastigi, Ülkemizin ve Dünyanin dört bir yanindan Müslümanlarin birbirleri ile kaynastigi; basta sevgi ve saygi olmak üzere, milletçe bir Ramazan Bayrami’na daha kavusmanin mutlulugunu yasiyoruz. Idrakiyle müserref oldugumuz dini bayramlarimizda, özellikle yakinimizdakilerin fark edildigi ve gözetildigi, toplumda açilan yaralarin sarildigi, birlik, beraberlik ve kardeslik duygularimizin yeniden serpilip ve gelistigi çok özel ve kutsal zaman dilimleridir. Idrak edecegimiz bu bayram, Islam cografyasinda ümitsizliklerin ortadan kalkmasi ve gelecege umutla bakabilmek için Allah’in bizlere bir ihsani ve armaganidir” diye konustu.

Bayramlarimizin, gelenek ve göreneklerimizin kusaktan kusaga aktarilmasina vesile oldugundan hepimiz için büyük anlamlar tasidigini, tasidiklari anlam ve öneme uygun olarak kutlanmasi gerektigin ifade eden Vali Memis mesajinda su ifadelere yer verdi;

“Bayramlar vefanin sirri, hatirlamanin ve sadakatin zenginligini, tanismanin ve kaynasmanin derin anlamini yasadigimiz ve yasattigimiz essiz zamanlaridir.

Bu anlamli günlerin, güzelligini ve degerini sadece bayram günlerinde degil, yasamin her alaninda ve tüm iliskilerimizde hatirlamaliyiz. Ülke olarak yasamis oldugumuz asrin felaketinden etkilenen vatandaslarimizi unutmayarak daha da kucaklamaliyiz ve yaralarimizi hep birlikte sarmaliyiz.

Bu duygu ve düsüncelerimle, Ramazan Bayraminizi en içten duygularimla kutluyor, bayramin, basta ilimiz ve ülkemiz olmak üzere, tüm Islam cografyasina, saglik, baris, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor, bütün hemserilerimi sevgi, saygi ve muhabbetle selamliyorum.”
Kaynak: İHA