Sosyal Medyada Yüksek Kazanç Vaadiyle 2 Milyon Lira Dolandiran Süpheliler Yakalandi

İçel’de ele geçirdikleri sosyal medya hesaplarindan para kazandiklarina dair sahte gönderi olusturarak, aglarina düsürdükleri kisileri ’yüksek kazanç’ vaadiyle yaklasik 2 milyon lira dolandirdigi belirlenen 9 süpheli gözaltina alindi.

Sosyal Medyada Yüksek Kazanç Vaadiyle 2 Milyon Lira Dolandiran Süpheliler Yakalandi
İçel Il Emniyet Müdürlügünden yapilan açiklamaya göre, Asayis Sube Müdürlügü Dolandiricilik Büro Amirligince, ’bilisim sistemleri ile dolandiricilik’ suçundan yakalanan süpheli I.G ve E.S., emniyetteki ifadelerinde, kendi banka hesap bilgilerini baska süphelilerin de kullandigini ve hesaplarina yüksek miktarda para giris ve çikisi oldugunu söyledi.



Ifadeler dogrultusunda sorusturmayi derinlestiren ekipler, yaptiklari arastirmada, süphelilerin ele geçirdikleri baskalarina ait sosyal medya hesaplarindan ’para kazandiklarina’ dair sahte gönderi olusturduklari, aglarina düsürdükleri kisileri ’yüksek kazanç’ vaadiyle ikna ederek dolandirdiklari belirlendi. Zanlilarin bu sekilde 70 kisiyi 1 milyon 900 bin lira dolandirdigi tespit edildi.

Elde edilen bilgiler dogrultusunda kimlik ve adres bilgileri belirlenen zanlilarin yakalanmasina yönelik es zamanli operasyon düzenlendi.

Operasyonda tespit edilen 10 süpheliden 9’u gözaltina alinirken, süphelilerin adreslerinde yapilan aramalarda 8 cep telefonu ve birçok banka kartlarina el konuldu.

Gözaltina alinan süphelilerden biri, Emniyet Müdürlügündeki ifadesinin ardindan saliverilirken S.U., A.A., C.Ç., Y.T., H.I.S., E.S., M.A. ve B.K. adli 8 süpheli ise adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA