Selçuk Belediye Baskani Sengel'den TIS Açiklamasi

Selçuk Belediye Baskani Filiz Ceritoglu Sengel, Selçuk Belediyesi’nde çalisan isçilerle ilgili devam eden toplu is sözlesmesine dair bir açiklama yapti.

Selçuk Belediye Baskani Sengel'den TIS Açiklamasi
Süreç ile ilgili direkt bilgi vermek istedigini belirten Baskan Ceritoglu Sengel, “Uzun süreden beri sik sik böyle kamera karsisina geçip sizleri bilgilendirmeye çalisiyorum. Istiyorum ki, gelisen tüm olaylarla ilgili olarak ilk agizdan, benden bilgi sahibi olun. Bildiginiz üzere epeyce bir süredir belediyemizde çalisan isçi arkadaslarimizin toplu is sözlesmeleri görüsmelerini tamamlamaya çalisiyoruz. Bugün de isçi arkadaslarimizin yetkili sendikasi ile belediyemizi temsilen SODEM-SEN’in katildigi yogun bir çalisma gerçeklestirdik. Hepimizin arzuladigi uzlasmanin gerçeklesmesi için ben de görev ve sorumluluklarin geregi ve belediyemizin imkanlari dahilinde bu görüsmelere katki sunmaya gayret gösterdim” ifadelerini kullandi.

"Isçilerin tüm hak ve tercihlerine saygi duyuyoruz"

Isçi temsilcisi olan Belediye - Is sendikasi ile masada uzlasmak için çabaladiklarini belirten Baskan Ceritoglu Sengel, “Belediyemizi temsilen isçi çalisma arkadaslarimiza sundugumuz 13 bin 500 TL net maas arti ikramiyelerle birlikte toplam 16 bin 600 TL tutarindaki teklif Belediye- Is temsilcileri tarafindan reddedildi. Belediyemizin gelir ve mali imkanlarini zorlayarak sundugumuz teklifin kabul edilebilir bir seviyede oldugunu düsünüyoruz ve isçi çalisma arkadaslarimizin bu teklifi kabul edinileceklerini umuyoruz. Isçilerin tüm hak ve tercihlerine saygi duyuyoruz” dedi.

Kaynak: İHA