Nevsehir'de Ramazan Ayi'nda 7 Bin Gida Kolisi Dagitimi Gerçeklestirildi

Nevsehir Belediyesi, ramazan ayinda da ihtiyaç sahibi aileleri unutmadi. Hayirsever vatandaslar ile ihtiyaç sahibi aileler arasinda adeta bir köprü vazifesi gören Nevsehir Belediyesi bu ay içerisinde Nevsehir’in yani sira kardes sehri olan Hatay’da toplam 7 bin adet gida kolisinin dagitimini tamamladi.

Nevsehir'de Ramazan Ayi'nda 7 Bin Gida Kolisi Dagitimi Gerçeklestirildi


Sosyal belediyecilik anlayisiyla vatandaslara hizmetini ve destegini sürdüren Nevsehir Belediyesi, bereketin ve paylasmanin ayi olan ramazanda da vatandaslarin yaninda olmaya devam etti. Nevsehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Savran’in önderliginde hayirsever vatandaslar için ramazan ayi dolayisiyla hazirlanan yaklasik 3 bin gida kolisinin dagitimi Ramazan Bayrami öncesinde tamamlandi. Nevsehir’deki yerel esnaflardan temin edilen ve içerisinde makarna, pirinç, bakliyat, seker, tuz, çay, yag gibi temel gida malzemelerinin bulundugu gida paketleri, Nevsehir Belediyesi Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Müdürlügü Turkuaz Masa ekiplerince ramazan ayi boyunca mahallelerde kapi kapi dolasilip, daha önce gelir tespitleri yapilan ihtiyaç sahibi ailelere ulastirildi.

Ayrica, Nevsehir Belediyesi Turkuaz Masa’da kaydi bulunan ve düzenli olarak ziyaret edilerek çesitli yardimlarda bulunulan, muhtarliklar araciligiyla belediyeye bildirilen veya sahsen yardim talebinde bulunan dar gelirli, yoksul, engelli ve yardima muhtaç ailelere 37 bin adet ekmek fisi dagitildi.

Gerçeklestirilen yardimlardaki katkilarindan dolayi Nevsehirli hayirsever is insanlarina tesekkür eden Belediye Baskani Dr. Mehmet Savran, Nevsehir Belediyesi olarak ihtiyaç sahipleri ile hayirseverler arasinda köprü olmayi bundan sonrada sürdüreceklerini kaydetti.



Ramazanda yardimlasmanin ve paylasmanin önemini vurgulayan Baskan Savran, "Kimsesizlerin kimsesi olmaya, vatandaslarimizin ihtiyaç ve taleplerini karsilamaya devam edecegiz" dedi.



Nevsehir Belediyesi, ramazan ayinda asrin felaketinde en fazla yikimin yasandigi bölgelerden biri olan Hatay’daki depremzedeleri de unutmadi. Kahramanmaras merkezli depremin hemen ardindan tüm birimleriyle seferber olan ve depremden etkilenen birçok ilde çalisma yürüten Nevsehir Belediyesi, depremzedelere dayanismayi ramazan ayinda da sürdürdü. Bu çerçevesinde Nevsehir Belediyesi kardes kent oldugu Hatay’daki depremzedeler için, içerisinde temel gida maddelerinin bulundugu 4 bin gida kolisi hazirladi. 3 tir ve bir kamyon dolusu gida kolileri Hatay’da, AFAD, Kizilay ve Antakya Belediyesi koordinasyonunda kentteki depremzedelere dagitildi.

Nevsehir Belediyesi olarak yilin her ayinda her zaman ihtiyaç sahibi vatandaslarin yaninda olduklarini ve her yil Nevsehir’deki ihtiyaç sahiplerine binlerde gida kolisi dagittiklarini belirten Belediye Baskani Dr. Mehmet Savran, “Bu yil depremzede kardeslerimizi de düsünerek desteklerimizi artirdik” dedi.

Kaynak: İHA