Mersin'deki Yanginda Bir Itfaiye Eri Hayatini Kaybetti

İçel’de bir mobilya atölyesinde baslayarak bitisigindeki iki atölyeye daha siçrayan yangin kontrol altina alinirken, sogutma çalismalari sirasinda göçük altinda kalan bir itfaiye eri hayatini kaybetti. İçel Valisi Ali Hamza Pehlivan, is yerleri içerisinde 4 kisinin daha olabilecegi üzerinde durduklarini belirterek, ekiplerin çalismalarini sürdürdügünü söyledi.

Mersin'deki Yanginda Bir Itfaiye Eri Hayatini Kaybetti


Merkez Akdeniz ilçesi Sanayi Sitesi’ndeki bir mobilya atölyesinde aksam saatlerinde çikan yangin, kisa sürede büyüyerek bitisigindeki diger atölyelere de siçradi. Yanici maddelerin yogunlugu nedeniyle söndürme çalismalarinin güçlükle yapildigi yangina, İçel Büyüksehir Belediyesine bagli itfaiye ekiplerinin yani sira Emniyet Müdürlügünün Toplumsal Olaylara Müdahale Araci da (TOMA) müdahale etti. Polisin yogun güvenlik önlemi aldigi, saglik ekiplerinin de tedbir amaçli bekletildigi yangin, ekiplerin saatler süren çalismalari sonucu güçlükle kontrol altina alinabildi.



Sogutma çalismalari sirasinda itfaiye erlerinden Nazmi Çelikkaya (30), tavanin çökmesiyle göçük altinda kaldi. Mesai arkadaslarinin yogun çalismasiyla bulundugu yerden çikarilan Çelikkaya, yapilan tüm müdahalelere ragmen hayatini kaybetti. Çelikkaya’nin babasinin da emekli bir itfaiyeci oldugu, esinin ikinci çocuklarina hamile oldugu ögrenildi.



"4 kisiye de ulasilamadigi bilgisi geldi"

Olayin ardindan bölgeye gelen İçel Valisi Ali Hamza Pehlivan da yetkililerden bilgi aldi. Ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Vali Pehlivan, "17.20 siralarinda Akdeniz ilçesinde bulunan Sanayi Sitesi içerisinde bir isletmemizde yangin çikti. Yanginla birlikte basta itfaiye olmak üzere AFAD, UMKE, ambulans ekiplerimiz olay yerine intikal etti. Çok yogun bir sekilde yangin söndürme çalismasi yapildi. Tabii öncelikle yanginin kontrol altina alinmasi gerekiyordu. O sirada da yangina en yakin müdahale eden itfaiye personelinden Nazmi Çelikkaya isimli çalisanimiz göçük altinda kaldi ve maalesef hayatini kaybetti. Itfaiye personelimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gerçekten özveriyle görevini yaparken orada hayatini kaybetti. Bu yanginda 4 kisiye de ulasilamadigi bilgisi geldi. Su anda kesin bir sey söyleyemiyoruz. Orada sogutma çalismasi devam ediyor. Bir yandan da arama çalismalari devam ediyor. Öncelikle orada vatandaslarimiz varsa onlara sag bir sekilde ulasmak istiyoruz ama bir sey söyleyemiyorum. Su andaki bilgi içeride 4 kisinin oldugu yönünde" dedi.

Kaynak: İHA