Küçük Depremzedelerin Bayramlik Sevinci

Bursa Büyüksehir Belediyesi, bayram öncesi Hatay’da bayramlik ve oyuncak dagitarak depremzede çocuklarin yüzünü güldürdü, konteyner kentte iftar sofrasinda bir araya getirdigi vatandaslara moral verdi. Büyüksehir tarafindan kurulan Uluçinar konteyner kentindeki iftara katilan Baskan Aktas, “Insallah yaralari en kisa zamanda sarip, o eski güzel günlere dönecegiz” dedi.

Küçük Depremzedelerin Bayramlik Sevinci
Asrin felaketinin ardindan Hatay’da yaralarin sarilmasi için yardimlarin dagitimi, konteyner kentler ve tuvaletlerin kurulumu görevini üstlenen Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin bölgedeki yogun mesaisi hiz kesmiyor. Zaman zaman Hatay’a gidip, sahadaki çalismalari yerinde inceleyen Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas da bayram öncesi yine Hataylilarla bulustu. Baskan Aktas, altyapisi tamamen Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapilan ve konteynerlerin de Umuda Kosanlar Dernegi tarafindan temin edildigi Uluçinar Konteyner Kenti’nde düzenlenen iftar yemeginde depremzede vatandaslarla bir araya geldi. Baskan Aktas, bu ziyaretinde de küçük afetzedeleri unutmadi ve konteyner kentte kalan tüm çocuklara bayramlik kiyafet ve oyuncak hediye etti. Baskan Aktas, cam bebek hastaligi nedeniyle yatagindan kalkamayan 7 yasindaki Yusuf Berberoglu’nu ise kaldigi konteynerde ziyaret edip, bayramlik kiyafet ve oyuncagini teslim etti.

Mutlu günlere dönecegiz

Devletin, bütün birimleri ile afet bölgesinde görevinin basinda oldugunu belirten Baskan Aktas, “En azindan o ilk günün soguklugu ve dehsetli ortamindan sonra bugünleri gördügümüze bile çok sükür. Ben emegi olan, katkisi olan bakanlarimiza, valilerimize, kaymakamlarimiza, tüm kurum ve kuruluslarin yöneticilerine yürekten tesekkür ederim. Gerçekten afat büyük bir afatti. Ama yaralar birlikte sariliyor. Hamdolsun Ramazan’in bereketini de birlikte yasadik. Bursa Büyüksehir Belediyesi olarak üç ayri noktada 4 bin kisilik iftar ve sahur ikramlariyla vatandaslarimizin sofralarina bereket olmaya çalistik. Insallah bu yemek dagitimlarimiz Ramazan sonrasinda da devam edecek. Bugün de vatandaslarimizin sorunlarini dinledik, notlarimizi aldik ve gerekli talimatlari verdik. Insallah yaralari en kisa zamanda saracagiz, o eski, güzel, mutlu günlere hep beraber dönecegiz” dedi.

Konteynerler kuruluyor

Baskan Aktas, Hatay temaslari çerçevesinde Büyüksehir Belediyesi tarafindan kurulumun devam ettigi Antakya üçüncü bölgedeki Bursa Konteyner Kenti’ndeki çalismalari yerinde inceledi. Birinci bölge Uluçinar Konteyner Kenti’nde 112, ikinci bölge Uludag Konteyner Kenti’nde de 500 konteynerle geçici yasam alanlari kurulmus oldu. Bu alanlarin en büyügü olan üçüncü bölgedeki Bursa Konteyner Kenti’nde de 450 konteynerin kurulumu tamamlanirken, bu bölgedeki imalatlar hizla devam ediyor. Bu alandaki kurulumlarin tamamlanmasiyla Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan 2 bine yakin konteynerden olusan 3 konteyner kent Hatay’a kazandirilmis olacak.
Kaynak: İHA