Ikiz Imamlar Son Hatimli Teravih Namazini Kildirdi

Konya’da tarihi Sadreddin Konevi Camii’nde görevli tek yumurta ikizi imamlar gelenek haline gelen hatimli teravihin bu yilki son namazini kildirdi.

Ikiz Imamlar Son Hatimli Teravih Namazini Kildirdi
Konya’da 1274 yilinda insa edilen Sadreddin Konevi Camii’nde gelenek haline gelen hatimli teravih namazini yillardir tek yumurta ikizi imamlar Bekir ve Mustafa Sivrikaya kardesler kildiriyor. Merkez Meram ilçesinde bulunan tarihi caminin 12 yillik imami Bekir Sivrikaya, kardesi Mustafa Sivrikaya’nin 2015’te görevlendirilmesiyle hatimli teravih namazini birlikte kildirmaya basladi.

Teravih namazinin ilk 10 rekatini ikizlerden biri, kalan 10 rekatini da diger kardes kildiriyor. Ikiz imamlar, Ramazan ayinin sonuna gelinmesiyle bu yilki hatimli teravih namazinin sonuncusunu da kildirdi.

“Bu camimizde yillardir hatimle teravih gelenegi var”

Cami imami Bekir Sivrikaya, Sadreddin Konevi Camii’inde 12 senedir imam hatip olarak görev yaptigini ve bu sene Diyanet Isleri Baskanligi’nin açmis oldugu sinavda uzman imam hatip oldugunu söyleyerek, “Bu camimizde yillardir hatimle teravih gelenegi var. Ben bu gelenegi ikiz kardesimle beraber burada 12 senedir sürdürüyorum. Ilk 10 rekatini ben kildiriyorum, ikinci 10 rekati da kardesim kildiriyor. Cemaat için de bir degisiklik oluyor. Malum Ramazan’in son gününe geldik. Ülkemizde yasanan olaylardan dolayi içimiz biraz buruk da olsa güzel bir Ramazan geçirdik. Cami cemaatimizle, gençlerimizle, hafizlarimizla, çocuklarimizla beraber güzel teravihler oldu. Rabbim tekrar saglik ve sihhatli bir sekilde ayni Ramazan günlerine ulasmayi, hatimle teravih kildirmayi bizlere nasip etsin insallah. Insallah rabbim güzel, saglikli ve sihhatli bir sekilde, kazasiz, belasiz güzel bir bayram yasamayi hem ülkemize hem de bütün Islam alemine nasip eylesin” dedi.



“Cemaat bize sasiriyor”

Cemaatin kardesiyle kendisini karistirdigindan bahseden Bekir Sivrikaya, “Son güne kadar geldik. Daha dün bir kardesimiz ikimizi 1 kisi saniyormus. Tek kisinin namazi kildirdigini zannediyormus. Ikimizi bir arada görünce bayagi bir saskinlik yasadi. ‘Allah Allah, hocam siz ikiz miydiniz? Ben sizi tek saniyordum’ dedi.

Böyle güzel seyler yasaniyor. Cemaat böyle bize sasiriyor” ifadelerini kullandi.

“Ikiz imamlar olarak bir farkindalik olusturduk”

Imam Mustafa Sivrikaya da, “Bu tarihi camide görevim 2015’e kadar imam-müezzinlik olarak devam etti. 2015’te Dere Kur’an Kursuna Kur’an kursu ögreticisi olarak geçtim. Tabii Kur’an kursuna geçtigimiz için camiden biraz uzaklastim. Bekir hocam da ‘Gel burada beraber hatimle namazi devam ettirelim. 10 rekatini ben kildirayim, 10 rekatini sen kildir’ dedi.

2015’ten bu yana pandemiyi de sayarsak bu sene 8. senemiz. Burada hatimle namazimiz devam ediyor. Ikimizin sesleri farkli oldugu için bu da cemaatin hosuna gidiyor. Ilk basladigimiz andan itibaren bugüne kadar cemaatimizde bayagi bir fark, çogalma oldu. Burada ikiz imamlar olarak bir farkindalik olusturduk. Gençler, ögrencilerimiz geliyor. Camimiz her zaman civil civil. Hem çocuklar hem gençler hem de yasli cemaatimiz bir arada oldugu için biz de zevk aliyoruz. Güzel bir Ramazan geçirdik. Bu zamana kadar da en kalabalik cemaatimiz bu sene oldu. Rabbimize sonsuz sükürler olsun. Rabbim insallah bizleri nice Ramazanlara kavusturmayi, kardesimle birlikte burada hatimle namaz kildirmayi nasip eylesin. Mümin kardeslerimizin de bayramini tebrik ediyorum. Rabbim kazasiz, belasiz, saglikli bir sekilde nice bayramlara ulastirmayi bizlere nasip etsin” seklinde konustu.



“Beni caminin imami zannediyorlar”

Zaman zaman cemaatin kardesiyle kendisini karistirdigi ilginç anlar yasadiklarini belirten Mustafa Sivrikaya, “Beni caminin imami zannediyorlar. Bazen soru sormaya geliyorlar. Ben de diyorum ki ‘Imam ben degilim, imam benim birader.’ ‘Hocam nasil olur? Biz arkanda namaz kildik, seni gördük’ diyorlar. Bizi tek kisi saniyorlar. Böyle güzel hatiralar meydana geliyor” dedi.

Cami cemaatinden Mehmet Demirel, sürekli bu camiye geldigini aktararak, “Burada hatimle teravih devam ediyor. Allah razi olsun hocalarimizdan. Burada hatimle bize teravih namazlarini kildirdilar. Bu yönüyle de çok degerli oldu. Hocalarimiz iki kardes. 10 rekatini biri kildirir, diger 10 rekatini da diger kardesimiz kildirir. Bazen hocalarimizi karistirdigimiz olur. Tek yumurta ikizleri. Insan dikkat etmezse bayagi karistiriyor. Birbirlerine çok benziyorlar. Allah razi olsun ikisi de degerli” seklinde konustu.

Veysel Basci ise teravihlerin güzel geçtigini ifade ederek, “Insallah Rabbim tekrarina kavustursun. Baska camilere de gittim ama burada hatimli olarak teravih namazlarimizi bitirdik. Ikiz hocalarimizdan Allah razi olsun, sag olsunlar. Ben baska mahalleden geliyorum. Daha önce duymustum ikiz olduklarini ama çok benziyorlar, bazen birbirleriyle karistiriyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA