Bayram Öncesi Gençlerden Sehitlik Ziyareti

Balikesir’in Sindirgi Belediyesi Egitim Merkezinde ögrencilere sinavlara hazirlik egitimleri verildigi gibi, ahlaki ve manevi degerleri hatirlatici etkinler de gerçeklestiriliyor. Ögrenciler, bayram öncesi okudklari hatim ve dualari sehitlere bagisladi.

Bayram Öncesi Gençlerden Sehitlik Ziyareti
Etüt ve sinavlara hazirlik gibi ders programlarinin yani sira gelenek ve göreneklerin, ahlaki degerlerin de ön plana çikarildigi etkinliklerle gençler günün stresinden uzaklasiyor. Ramazan ayi boyunca da farkli etkinlikler gerçeklestirildi.

Isteyen gençler ramazan ayi boyunca 3 hatim okudu.

Bayram öncesi kabir ziyareti gerçeklestiren ögrenciler okuduklari hatimleri, sehitlere bagisladi. Ögrencilere dinen de önemli bir yeri olan bayram öncesi kabir ziyareti gelenegi de hatirlatildi. Ilçe mezarliginda bulunan sehitlikler ve Kilavuz dede türbesi ziyaret edildi. Sehitlik ziyaretinin ardindan SIBEM önünde “Gençlik Iftari“ gerçeklestirildi.

Gençlere Sindirgi Belediye baskani Ekrem Yavas eslik etti. Ilçe mezarliginda bulunan sehitlikler, Kuva-yi Millîye kahramanlarindan Ibrahim Ethem Akinci, eski mezar taslari ve Kilavuz dede hakkinda bilgi verdi.

Sehitlik ziyaretinin verimli geçtigini ifade eden Ismail Öztürk “SIBEM sayesinde güzel bir sekilde LGS’ye hazirlaniyoruz. Bu Ramazan ayi içerisinde yemek dagitimlarina gittik, burada iftarlarimiz oldu. SIBEM olarak yaptigimiz 3 tane hatmin duasini yapmak üzere sehitlik ziyaretinde Ibrahim Ethem Akinci, sehit kaymakam ve Kilavuz dedenin ziyaretine gittik. Sag olsun baskanimizda bize hikâyelerini anlatti. Ayni zamanda o gün aksam Kadir gecesinin bir sonraki gün aksamina iftarimiz vardi. Iftarimizda karimizi doyurduk güzel bir sekilde. Herkesin Ramazan bayrami mübarek olsun “ dedi.

Fadime Nur Gökdeniz ise “8. sinif ögrencisiyim LGS’ye hazirlaniyorum SIBEM sayesinde. Biz SIBEM ögrencileri olarak 3 hatim bitirdik. Bu hatim duasini yapmak için sehit mezarligina gittik. Orada sehitlerimize dua yaptik ve Ibrahim Ethem Akinciyi baskanimiz sayesinde hayatini tanimis olduk” dedi.

SIBEM Türkçe ögretmeni Erdal Can “ Ramazan ayina ilk girdigimizde ögrencilerimizle beraber 3 tane hatim indirdik. Bu 3 hatim duasini yapmak için ilçe kabristaninda, sehitlerimizin huzurunda, sehitlerimizin kabri basinda bu hatim duasini ilçe müftümüz, belediye baskanimiz, ögrencilerimizle beraber kabristanimizda bulunan 3 önemli sahsiyetin Ibrahim Ethem Akinci, Kilavuz dede, sehit kaymakam Süleyman Kamil efendi onlarin mezarlarini ziyaret ettik. Onlarin hayat hikâyelerini ögrendik baskanimizin rehberliginde onlarin hayat hikâyelerini tanidik, ögrendik ve onlarin mezarlari basinda onlara dualar ettik, Fatihalar okuduk” dedi.

Basarili, ahlakli ve degerlerine sahip çikan, Ülkemizi zirveye tasiyacak gençler yetistirmeyi hedeflediklerini belirten Sindirgi Belediye baskani Ekrem Yavas “ SIBEM de Sindirgi’ da üniversiteye, LGS’ye hazirlanan 260’a yakinda ögrencimiz var. Onlarla bu aksam bir iftar yemegi yapacagiz ve o gençlerimizi bir program dâhilinde bugün ilçe mezarligimiza getirdik. Ilçe mezarligimiza getirerek aslinda bazi kavramlari onlara anlatmaya çalistik. Derdimiz burada bir saygi kavramini ve birazda hatirlatma kavramini onlara islemekti. Hakikaten güzel oldu, sonrada Ibrahim Ethem Akinci gibi Kuvayi milliye önderimizi, Kilavuz dede gibi 1300’lü yillarda bölgeyi Islamlastirabilmek için buraya gelmis bu mezarliktaki en eski olarak metruk bulunan Kilavuz dedeyi ziyaret ettiler” dedi.

Kaynak: İHA