Ayakkabi Boyacilarinin Yüzünü Bayram Güldürdü

Kayseri’de ayakkabi boyaciligi yapan Mehmet Okuyucu, bayramin yaklasmasiyla islerinin açildigini söyleyerek, “Bayramin bize faydasi oluyor” dedi.

Ayakkabi Boyacilarinin Yüzünü Bayram Güldürdü
Bayrama 1 gün kalmasiyla birlikte vatandaslar son hazirliklarini tamamliyor. Vatandaslar; kiyafet, ayakkabi, seker, lokum ve kolonyalarini alarak bayrami beklemeye basladi.

Kayseri’de ayakkabi boyaciligi yapan Mehmet Okuyucu, bayramin yaklasmasiyla islerinin açildigini ve esnafin yüzünün güldügü söyledi.

Bayramin herkesin yüzünü güldürdügünü ifade eden Mehmet Okuyucu, “Yogunluk iyi, fena degil. Herkes alisveris yapiyor. Esnaf da bu durumdan faydalaniyor. Emeklilere verilen paralarla alisveris yapiyorlar. Bu is tekere benzer, ona gelirse bize gelir. Bayrama yakin herkes alisverisini yapiyor. Alim gücü eskisi gibi degil. Simdi bir ayakkabi alayim desen 700-800 TL. En iyi ayakkabi 2 bin 500 TL. Bu nedenle vatandaslar eski ayakkabilarini getiriyorlar, boyatiyorlar. Zaten çocuklardan sira gelmiyor. Vatandaslar da boyatip, idare ediyorlar. Vatandaslardan durumu iyi olan iyisini aliyor, durumu iyi olmayan da eskilerle idare ediyor. Yine de durum iyi, etrafimiza baktigimizda önceden ellerde posetler yoktu. Bayrama yakin herkesin elin de poset var. Su anda biraz kalabalik yok ama ögle saatlerinde 2 gündür çok yogun bir kalabalik oluyor. Bayramin bize faydasi oluyor. Hatta yalnizca bize degil herkese oluyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA