Asma Kattan Düserek Ölmüstü Açiklamasi Yönetici 'Bu Olayda Müteahhidin Kusuru Var' Dedi

Adana’da kardesinin evine giden Gönül Tekin, elektrikler kesik oldugu için birinci kata çikarken asma kattaki koridor bosluguna düsüp 23 gün sonra hayatini kaybetti. Apartmanin yöneticisi olan Numan A’nin ise ifadesinde, “Merdiven çikisindaki bosluktan haberim yoktu. O bölümden, olaydan sonra haberim oldu. Bu olayda müteahhidin kusuru var” dedigi ögrenildi.

Asma Kattan Düserek Ölmüstü Açiklamasi Yönetici 'Bu Olayda Müteahhidin Kusuru Var' Dedi
Olay, 21 Mart’ta merkez Sariçam ilçesine bagli Çarkipare Mahallesi’nde meydana geldi. Iddiaya göre, Gaziantep’ten Adana’ya tedavi için gelen Gönül Tekin (56), hastanedeki tetkiklerinin ardindan agabeyi Mustafa Paldir’in (63) evine gitti. Apartmana girince elektriklerin kesik oldugunu gören Tekin, 1’nci kattaki daireye çikmak için merdivenlere yöneldi.

Karanlikta merdivenleri çikan Tekin, birinci kata geldigini sanip asma kattaki koridor bosluguna düsüp 3 metreden beton zemine çakildi. Kardesinin feryadina kosan Mustafa Paldir, durumu ambulansa haber verdi. Adana Sehir Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne kaldirilan Tekin, 10 Nisan’da 23 gün süren yasam mücadelesini kaybetti.

“Bosluktan haberim yoktu”

Gözaltina alinip, mahkemece ‘adli kontrol’ sartiyla serbest birakilan yönetici Numan A.’nin da ifadesi ortaya çikti. Olayin gerçeklestigi Çilingiroglu Apartmani’nda 2020 yilindan bu yana yöneticilik yaptigini anlatan Numan A.’nin ifadesinde, “Ancak ben, bu apartmanda yasamiyorum. Sadece apartmanin temizligi, aidatin toplanip, elektrik faturasinin ödenmesi, asansörün bakim-onarim isleriyle ilgileniyorum” dedi.

Gönül Tekin’in düsüp hayatini kaybettigi bölümden, olaydan sonra haberi oldugunu belirten Numan A., “Apartmanda yasamadigim için yukariya çikarken, hep asansörü kullaniyordum. Zemin katin üstündeki asma katta merdivenin çikisindaki bosluktan haberim yoktu. Haber verilmis olsaydi kesinlikle orayi yaptirirdim. Binada yapi eksikligi oldugunu düsünüyorum. Çünkü maktulün düstügü bölüm, sonradan insa edilmis bir yer degil” ifadesini kullandi.

“Kusur müteahhidin”

Ifadesinin devaminda Numan A., “Bu olayda müteahhidin kusuru var. Çünkü maktulün düstügü bölüm, sonradan insa edilmis bir yer degil. Yönetici seçildigimde apartmanda sadece 3 kisi karar defterini imzaladi. Bu sekilde yönetici oldum. Ancak bunun hukuki oldugunu düsünmüyorum. Çünkü o apartmanda 30 daire var. Dolayisiyla usule uygun olarak beni yönetici olarak seçmediler. Yasal olarak yönetici olmadigim için hakkimdaki suçlamalari kabul etmiyorum"dedigi ögrenildi.

“Kusurdan müvekkilim suçlu degil”

Numan A.’nin avukati H.D. ise mahkemede müvekkilinin görevinin bir yil daha uzatildigini, olay tarihindeyse esasen yöneticilik sifati olmadigini vurguladi. H.D., “Ancak kat maliklerinin yaslarinin ileri olmasi nedeniyle bir kisim isleri müvekkilimden rica etmistir. Sonuç itibariyle iskani alinmis bir yapi olmasi ve iskan sonrasi yapinin herhangi bir müdahale kaynakli ayipli bir durum söz konusudur. Bu kusurdan yapinin müteahhit firmasi, iskan veren belediye ve kat malikleri sorumludur” savunmasini yapti.
Kaynak: İHA