Van Ekibi, Malatya'da 7 Bin 300 Kamyon Hafriyat Tasidi

Malatya’da yasanan depremin izlerini silmek için yogun bir çalisma yürüten Van ekibi, 7 bin 300 kamyon seferiyle enkazlardan çikan hafriyati il disina tasidi.

Van Ekibi, Malatya'da 7 Bin 300 Kamyon Hafriyat Tasidi
Deprem bölgesi Malatya’da Van Valiligi koordinasyonunda Van’dan gelen ekipler depremin izlerini silmek için yogun bir çalisma yürütüyor. Depremden hemen sonra Içisleri Bakanligi tarafindan Malatya’ya görevlendiren Vali Ozan Balci koordinesinde Van ekipleri depremden etkilenen vatandaslarin yardimina kostu. Deprem sonrasi Van’dan bölgeye gelen ekipler bir yandan arama-kurtarma çalismalarini yürütürken, bir yandan da depremden etkilenen vatandaslara yasam malzemelerini hizla ulastirdi.

Depremin yaralarinin sarilmasinin yaninda Van ekipleri depremin izlerini silmek ve yasamin normale dönmesi için de yogun çaba gösterdi. Malatya’da sehir merkezindeki en büyük bina enkazlari Van ekibi tarafindan kisa sürede kaldirildi. Olumsuz hava sartlarina ragmen Van Büyüksehir Belediyesi Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi Baskanligi, Çevre Koruma Daire Baskanligi ekipleri ile ilçe belediyelerinden ekipler tarafindan 197 daire enkazi, 38 is yeri enkazi kaldirildi.

Bu çalismalarda 164 personel, 9 ekskavatör, 8 loder, 54 kamyon, 6 lowbed tir, 2 arazöz ile 7 bin 300 kamyon seferi ile enkazlardan çikan hafriyat il disina tasindi.
Kaynak: İHA