Topal Osman Aga Ölümünün 100. Yilinda Anildi

Giresun’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Muhafiz Alayi Komutani Topal Osman Aga, ölümünün 100. yildönümünde düzenleneN törenle anildi.

Topal Osman Aga Ölümünün 100. Yilinda Anildi
Topal Osman Aga’nin 100. ölüm yildönümü nedeniyle düzenlenen tören, Osman Aga Meydaninda bulunan Osman Aga ve Giresun Usaklari anitinin önünde yapildi. Anit önünde çelenk sunumuyla baslayan tören, saygi durusu ve Istiklal Marsi ile devam etti.

Giresun Belediye Baskani Aytekin Senlikoglu, yaptigi konusmada, “Her Giresunlu’nun gönlünde ayri bir yeri ve degeri olan Osman Agamiz, Hüseyin Avni Alparslan komutanimiz ve Giresun usaklari. Hepsinin anlatilacak o kadar çok hikayeleri ve kahramanliklari var ki hepsine ayri bir parantez açmak lazim. Geçen yil kisa da olsa bir parantez açmak adina bir kisa film çalismasi yaptik. Tarihi anlatimiyla hocalarimizin geçmisten aktarilarak gelen hikayelerle ve kahramanliklarla anlatilacak o kadar çok sey var ki bunlarin her birinin hem tarihi kitaplarimizda hem hikayelerimizde hem de sosyal mecralarda Giresun’un geçmiste ciddi kahramanliklara sahip önemli kahramanlar çikarabildigini gelecek nesillere anlatabilmek gerekir. Osman Agamizin ve Hüseyin Avni Alparslan’in, 42. ve 47. Alaylarimizin öyle çok hikayeleri var ki bunlari hepsi bizim övünç kaynagimiz olarak gönlümüzdedir. Osman Agamiz basta olmak üzere Hüseyin Avni Alparslan’a ve ismi unutulmus bütün kahramanlarimiza rabbimden rahmet diliyorum” dedi.

Törene AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydin, CHP Giresun Milletvekili Necati Tigli, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kurulusu temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA