Sinop'ta Ramazan Bayrami Boyunca Yagis Bekleniyor

Sinop’ta Arife günü ve Ramazan Bayrami boyunca havanin yagisli geçecegi, sicakliklarin bölge genelinde azalarak mevsim normalleri civarinda seyredecegi tahmin ediliyor.

Sinop'ta Ramazan Bayrami Boyunca Yagis Bekleniyor
Meteoroloji 10. Bölge Müdürlügü’nden yapilan degerlendirmelere göre, arife günü ile Ramazan Bayrami’nda Sinop ve çevre illerde havanin yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sicakliklarinin ise bölge genelinde azalarak mevsim normallerine düsmesi bekleniyor.

Meteorolojiden yapilan açiklamada, “Yagislarin kisa süreli yerel olmak üzere saganak ve gök gürültülü saganak yagis seklinde genellikle ögleden sonralari ve aksam saatlerinde etkili olacagi tahmin ediliyor. Arife günü bölgemizde havanin yerel olmak üzere saganak ve yer yer gök gürültülü saganak yagisli geçecegi, yagislarin iç kesimlerde yerel olarak kuvvetli olmasi bekleniyor” ifadeleri kullanildi.

Bayram boyunca bölgede havanin yerel olmak üzere saganak ve yer yer gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yasanabilecek ani sel, su baskini, yerel dolu yagisi ile yildirim düsmelerine karsi tedbirli olunmasi gerektigi belirtildi.
Kaynak: İHA