Edirne'nin Ilk Ve Tek Kadin Muhtarina Siirle Tesekkür

Edirne’de gençlik yillarindan beri siir yazmayi seven 76 yasindaki Mukadder Bulum, mahallenin ilk ve tek kadin muhtari Nesrin Günay’a yaptigi hizmetler için övgü ve tesekkürünü kendi yazdigi siirle yapti.

Edirne'nin Ilk Ve Tek Kadin Muhtarina Siirle Tesekkür
Herkes el emegi göz nuru örgü isleriyle ugrasirken, 76 yasindaki Mukadder Bulum ise bos zamanlarini siir yazarak degerlendiriyor. Edirne’nin Medrese Alibey Mahallesi’nde ikamet eden Bulum, göreve geldigi günden beri mahalle sakinlerinin ailesinden birisi gibi olan ve her zaman yanlarinda olan Muhtar Günay için düsüncelerini siire döktü.

Mahalle sakinlerinden Mukadder Bulum’un yazdigi siiri bayram hediyesi olarak kendisine hediye ettigini söyleyen Medrese Alibey Mahalle Muhtari Nesrin Günay, çok duygulandigini belirterek Bulum’a tesekkür etti. Göreve geldigi günden beri 7/24 mahalleye hizmet etmeye çalistigini söyleyen Muhtar Günay, ’Muhtarlik ek isim degil, tek isim olacak’ sözünü yerine getirdigini ve mahalle sakinleri ile gurur duydugunu belirtti.



"Böyle sözler, siirler ve resimler ne olursa bana getiriyorlar"

Mahalle sakinlerinin sözler, siirler ve resimler getirdigini ifade eden Günay, "Sag olsunlar çok mutlu oluyorum, gururlaniyorum ve daha da hizmet askiyla görevimi yapmaya devam ediyorum. Bu nedenle bütün herkesin mahalle sakinlerinin ve Islam aleminin bayramini kutluyorum" dedi.

Muhtarlik binasinin üst katinda oturan mahalle sakini Mukadder Bulum, aklina geldikçe siir yazdigini ve mahallenin tek kadin muhtari olan Nesrin Günay’a bayram hediyesi olarak duygu ve düsüncelerini içeren siir yazdigini ifade etti.

Mukadder Bulum, siirinde ise su cümlelere yer verdi:

"Muhtarlarin en güzeli,

Edirne’nin ilk ve tek kadin Muhtari Nesrin Günay,

Muhtar olmayi nasil seçtin, tüm rakiplerini ezip geçtin,

Vatandas seni seçti o bizim Edirne’mizin tek kadin muhtari dedi,

Uyan muhtar sen uyan, rakiplerin üzülür tekrar seçildigin zaman

Muhtar bunlari asti vatandasla kucaklasti,

Vatandas onu sevdi, o bizim kadin muhtarimiz dedi.

Sen muhtarlarin yildizi, Türk’ün öz ve öz kizi dagittin kara bulutlari, getirdin mahalleye yazi.

Muhtar geçti oturdu muhtarlik koltuguna, muhtar icraata daldi, Edirne’ye nam saldi."

Yazdigi siiri çerçeveleten Mukadder Bulum, Muhtar Nesrin Günay’i ziyaret ederek hediye etti.
Kaynak: İHA