KOP Ile Gönül Havzasi Tir'i Antakya'da

KOP Idaresi Baskanliginin ‘KOP ile Gönül Havzasi Sahnede’ projesi çerçevesinde finansman destegi sagladigi Mobil Tiyatro Tiri, deprem afetinden etkilenen çocuklarin yüzünü güldürmek amaciyla Deprem Turnesi gerçeklestirdi. 5 gün süren turnede ‘Kurbaga Virak’ isimli çocuk oyunu sahnelendi.

KOP Ile Gönül Havzasi Tir'i Antakya'da
Sanayi ve Teknoloji Bakanligina bagli Konya Ovasi Projesi (KOP) Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi tarafindan 2019 yilinda finansman destegi verilen ve Konya Devlet Tiyatrolari isbirliginde sürdürülen KOP ile Gönül Havzasi Sahnede projesi, Türkiye’yi derinden etkileyen deprem felaketinin ardindan çocuklarin yüzünü güldürmek için perdesini araladi. Aksaray, Karaman, Kirikkale, Kirsehir, Konya, Nevsehir, Nigde ve Yozgat’tan olusan KOP Bölgesinde maddi imkansizlik ya da farkli nedenlerden dolayi tiyatro izleme firsati bulamayan çocuklarda ve vatandaslarda tiyatro farkindaligini olusturmak ve yasatmak amaciyla hayata geçirilen proje yasanan asrin felaketinin ardindan deprem bölgesindeki çocuklara moral oldu, yüzlerini güldürdü. Osmaniye’den baslayarak Iskenderun, Antakya ve Hassa’da çocuklarla bulusan KOP Gönül Havzasi Tir’i ile Konya Devlet Tiyatrolari oyunculari, Kutlay Akbal’in yazdigi ve Özgür Bas’in yönetmenligini üstlendigi "Kurbaga Virak" çocuk oyununu sahneledi.

Tiyatro oyuncusu Yildirim Bayazit, Konya Devlet Tiyatrosu’nun KOP Idaresi Baskanligi ile ortaklasa yürüttügü deprem bölgesindeki çocuklara dokunma projesinde Hatay’da olduklarini belirterek, “Günlerdir sahadayiz. Amacimiz, burada deprem bölgesinde moral degerlerin en üst seviyeye çikarilmasi, çocuklarimiza drama etkinlikleri, onun yani sira çocuk oyunlarimizla yer yer Karagöz-Hacivat etkinliklerimizle onlarla beraber olup, onlari eglendirebilmek, bir nebze de olsa depremin negatif etkinlerini onlarin üzerinden atabilmeye çalismak. Bu arada biz tabii KOP’a ayrica tesekkür ediyoruz. Çünkü bizim her türlü lojistik destegimizi sagliyorlar ve tek yürek olduk ülkemiz adina. Burada olmaktan son derece memnunuz. Çocuklarimiza dokunabildigimiz sürece hep beraber daha güzel günlere umut ediyoruz ki yürüyecegiz” dedi.

Kurbaga Virak’i canlandiran tiyatro oyuncusu Burçin Nar da, “Oyunumuz Kurbaga Virak isimli bir çocuk oyunu. Ben de Kurbaga Virak’i oynuyorum. Çocuklarin oyuncaklarina kötü davranmasi, daha sonra onlarin degerini anlamasini anlatan bir çocuk oyunu. Çok güzel bir sey yapiyoruz ama tabii içimiz çok buruk. Buradaki çocuklarin durumunu gördükçe, insanlarin durumunu gördükçe tabii ki çok üzülüyoruz ama yine de bir moral olmak bizi mutlu ediyor” dedi.

Çocuklar da oyunu begendiklerini, oyuncaklari düzgün kullanmak gerektigini anlattigini ifade ederek, herkese tesekkür ettiler.
Kaynak: İHA