Ekrem Imamoglu Giresun'da Halka Seslendi

Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskani Ekrem Imamoglu, Giresun’da partizanliga son vererek findigin katma degeri yüksek ürüne dönüsmesine katki saglayacaklarini söyledi.

Ekrem Imamoglu Giresun'da Halka Seslendi


Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) Baskani Ekrem Imamoglu, Giresun Atatürk Meydani’nda Millet Ittifaki’ndaki partilerden CHP ve IYI Parti milletvekili adaylarinin tanitilmasindan sonra halka seslendi. Yaptigi konusmada belediyelerde ve kurumlarda partizanliga son vererek, Giresun’un önemli geçim kaynagi olan findigi katma deger saglayacak projelere önem vereceklerini belirten Imamoglu, “Devletin partisi olur mu? Bir belediye baskani seçildikten sonra rozetini çikarir, yakasina Türk bayragini takar ve milletine hizmet eder. Gidiyorlar o parti projesi, bu parti projesi, ben de diyorum ki Istanbul’da 300 günde 300 proje açilisi yapiyoruz. Benim arkadaslarimla Istanbul’da hayata geçirdigim milletin projesidir. Milletin parasiyla yapiyoruz. Iste bu partizanligi söküp atacagiz. Bu partizanligin atilmasinda belediyelerle çok çalisip adil olacagiz” dedi.



"Findiga katma deger kazandiracagiz"

Giresun’un kisi basi milli hasilanin Türkiye’nin yarisi kadar oldugunu da ileri süren Imamoglu, “20 yildir iktidarda olanlar gelip size, ’Findigin sorununu biz çözeriz’ diye açiklamalarda bulunacaklar. Buna gülerler. 20 yildir neredeydiniz diye sormazlar mi? Giresun’un kisi basi milli hasilasi Türkiye’nin yarisi. Halbuki dünyanin en kaliteli findigi bile bu sehre yeter. Ama tarlada vatandastan ürünü bedavaya alirsan, kelepire dönüstürürsen iste bu sehir fakir kalir. Biz sehrin her katma degerini ve findigin da katma degerini yüceltecegiz, tarimini da, turizmini de yüceltecegiz. Bu sehrin findigini sadece 4 dolardan almayacagiz, 4 dolara aldigimiz gibi katma degeri yüksek ürünlere dönüsmesine katki sunacagiz. Dünyada findik deyince akla Giresun gelir, Ordu gelir. Onun için hep birlikte ortak ürünlerimizi ayaga kaldiracagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA