Istinat Duvari Apartmanin Üzerine Çöktü Açiklamasi 32 Daire Tahliye Edildi

Kocaeli’nin Izmit ilçesinde sokakta bulunan istinat duvarinin çökmesi neticesinde 4 apartmanda hasar meydana geldi. Neye ugradigini sasiran vatandaslar can havliyle kendilerini sokaga atarken 4 apartmandan toplam 32 daire tahliye edildi.

Istinat Duvari Apartmanin Üzerine Çöktü Açiklamasi 32 Daire Tahliye Edildi
Olay, Fevzi Çakmak Mahallesi, Akik Sokak üzerinde bulunan Yuvam Akarca Konutlari’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sokakta bulunan istinat duvari apartmana dogru çöktü. Yan tarafinda bulunan apartmanlar da durumdan etkilendi. Bir anda neye ugradigini sasiran vatandaslar bir yandan sokaga dökülüp bir yandan durumu 112 Acil Çagri Merkezine bildirdi. Ihbar üzerine olay yerine itfaiye, 112 Acil Saglik, AFAD, UMKE, IZGAZ ve polis ekipleri sevk edildi. Itfaiye ekipleri apartmanlarin etrafinda güvenlik tedbirlerini aldi. 3 apartmanda bulunan toplam 24 daire hasar gördü. Vatandaslar binalardan tahliye edildi. Baska bir apartmanda ise tedbir amaçli 8 daire bosaltildi. Vatandaslarin magdur olmamasi adina Kocaeli Büyüksehir Belediyesine ait sosyal tesislerde konaklayacak yer ayarlandi. Hasar gören binalarla ilgili ekiplerin yapacagi incelemelerin ardindan karar verilecek. Öte yandan, E.Y. isimli bir vatandasin evinin salonunda otururken çökme sonucu yaralandigi, durumunun iyi oldugu ve tedbir amaçli hastaneye kaldirildigi ögrenildi.

“Bayagi gürültü oldu”

Ne oldugunu anlayamadan gürültüye indiklerini söyleyen site sakini Kadir Dizmen, “Çok bir sey anlamadik. Ne oldugunu anlayamadik. Asagiya bir indik ki yan taraftaki istinat duvari çökmüs. Bayagi bir gürültü oldu” dedi.



“Kamyon devrildi gibi geldi bana”

Sesin çok yüksek oldugunu, kamyon devrildigini zannettigini belirten Hülya Dizmen, “Araba yuvarlandi zannettim. Kardesim o blokta yasiyor. Asagi inip bir baktik, bütün blok asagi inmis. Kamyon devrildi gibi geldi bana” diye konustu.



“Bomba patlamasi gibiydi, odam sallandi. Salona dogru geçerken yere düstüm”

Bomba patlamis gibi ses çiktigini ve odasindan kaçarken düstügünü söyleyen Yigit Kaan Koç, “Tuglalardan biraz ses çikti. Sonra odaya bir isi geldi. Sonrasinda da ’güm’ diye bir ses çikti, bomba patlamasi gibi. Benim odam sallandi. Hatta salona dogru geçerken yere düstüm. O kadar sarsildi ki toparlanip disari çiktik. Yan binadan biri yaralanmis” ifadelerini kullandi.

Polis, olayla ilgili inceleme baslatti.
Kaynak: İHA