Uluslararasi Ögrenciler Türkçe Siir Okumada Birbiriyle Yaristi

Yozgat Bozok Üniversitesi Bilal Sahin Türkçe Ögretimi Uygulama ve Arastirma Merkezinde (TÖMER) egitim gören uluslararasi ögrenciler, degerlendirme jürisi karsisinda Türkçe siir okumada birbirleriyle yaristi.

Uluslararasi Ögrenciler Türkçe Siir Okumada Birbiriyle Yaristi
Yozgat’ta Türkçe Ögretimi Uygulama ve Arastirma Merkezi’nde (TÖMER) egitim gören uluslararasi ögrencilere yönelik Türkçe siir okuma yarismasinin final ve ödül programi düzenlendi.

Uluslararasi ögrencilerin Türkçeyi dogru, etkili ve dil kurallarina uygun olarak konusmalarini özendirmek, ögrencilerin sanatla ilgili, edebî ve Türk dilini düzgün kullanabilme yetenegini gelistirmek ve siir sanatina ilgi duymalarini saglamak amaciyla düzenlenen yarismanin finalinde Mali, Fildisi Sahilleri, Fas ve Kazakistan’dan 10 ögrenci yaristi. Ögrenciler Türk siirinin önemli isimlerinden Yahya Kemal, Cahit Sitki Taranci, Yavuz Bülent Bakiler, Arif Nihat Asya, Nazim Hikmet ve Orhan Veli gibi sairlerin siirlerini seslendirdi.

Türkçe siir okuma yarismasinda birinci olan Siham Benzaouia’ya ödülünü Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadag, ikinci olan Toa Denny’e ödülünü Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Senol Akin, üçüncü olan ögrenci Ouahbi Ballahi’ye ödülünü ise Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Güngör Yilmaz takdim etti.

Erdogan Akdag Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen yarismaya Genel Sekreter Prof. Dr. Ugur Kölemen, Türkçe Ögretimi Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Dr. Ögretim Üyesi Mehmet Volkan Demirel, fakülte dekanlari, ögretim üyeleri ve ögrenciler katildi.

Yarismasinda birinci olan Siham Benzaouia, “Birinci oldum, ben çok mutluyum. Türkçeyi çok seviyorum, siir okumak çok güzel bir duygu” ifadelerinde bulunurken ikinci olan Toa Denny’de, “TÖMER ögrencisiyim, burada çok mutluyum. Türkçe siir çok güzel” dedi.

Yarismada 3.lük derecesi elde eden Ouahbi Ballahi ise “Burada Türkçe ögreniyorum. Siir yarismasina katildim sükürler olsun 3. oldum. Ögretmenlerime tesekkür ediyorum. Kendimle ve arkadaslarimla gurur duyuyorum. Siir okumayi çok seviyorum. Türk siirleri çok güzel ve duygu dolu” sözlerine yer verdi.

Göreve geldiklerinde Yozgat Bozok Üniversitesi’nde egitim gören uluslararasi ögrenci sayisinin 142 olduguna deginen Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadag da bugün itibariyle Yozgat Bozok Üniversitesi’nde uluslararasi ögrenci sayisinin bin 750’ye ulastigina dikkat çekti.
Kaynak: İHA