MHP'den Hatay'da 'Bereket Sofrasinda Gönül Birligi' Iftari

MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili Ismet Büyükataman, Hatayli depremzedelerle bir araya geldi.

MHP'den Hatay'da 'Bereket Sofrasinda Gönül Birligi' Iftari
Ilk günden bu yana afet bölgesinde yaralarin sarilmasi için depremzedelerin yaninda olan MHP teskilati, ‘Bereket Sofrasinda Gönül Birligi’ iftar programiyla afetzede vatandaslarla kucaklasiyor. MHP Genel Merkez ve il teskilatlari 6 Subat’tan bugüne deprem bölgesinde hem yaralarin sarilmasi hem de vatandasin kendini yalniz hissetmemesi adina çalismalarina araliksiz devam ediyor. Mübarek Ramazan ayiyla birlikte ‘Bereket Sofrasinda Gönül Birligi’ adiyla baslattigi iftar programlarini sürdüren MHP teskilati, vatandasa moral olurken depremzedelerin ihtiyaçlarini karsilamak adina da görev üstleniyor. Bölgeyi yakindan takip eden MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin talimatlariyla partinin önde gelen isimleri, bölgede vatandaslarla bulusuyor. MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili Ismet Büyükataman da bu çerçevede Hatay’da depremden etkilenen çok sayida afetzedeyle bir araya geldi.

“Seferberlik halinde canla basla çalistik”

Iftar programinda Milliyetçi Hareket Partisi Genel Baskani Devlet Bahçeli’nin selamini ileterek konusmasina baslayan MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili Ismet Büyükataman, “Bundan 66 gün önce 6 Subat tarihinde merkez üssü Kahramanmaras olan ve 11 ilimizi etkileyen depremlerle sarsildik. Milletçe büyük kayiplar verdigimiz bu felaket neticesinde hiç kuskusuz en çok yikima ugrayan illerimizden biri Hatay oldu. Bu büyük depremlerin yasandigi ilk andan itibaren olumsuz hava kosullari ve felaketin büyüklügüne ragmen devletimizin bütün kurum ve kuruluslari deprem bölgesine sevk edildi. Bununla beraber depremin ilk gününde Genel Baskanimiz Devlet Bahçeli’nin talimatlari ile Milliyetçi Hareket Partisi heyeti de bölgede incelemelerde bulunmak ve milletimizin yaralarini sarmak üzere görevlendirildi. Yine genel baskanimizin talimatlari ile tüm belediyelerimiz, teskilatlarimiz ve Ülkü Ocaklarimiz, arama kurtarma faaliyetlerine katilmak ve yardimlarin bölgeye ulastirilmasini saglamak için deprem bölgelerinde çalismaya basladi” dedi.



“Yasanan acilar ve kayiplar hepimizindir”

“Dünya üzerinde yasanmis en yikici depremlerden birini yasamamiza ragmen devletimiz ve hükümetimiz ivedi bir sekilde ihtiyaçlarin karsilanmasi için olaganüstü bir gayretle çalismistir” ifadelerini kullanan Büyükataman, “Yasanan can kayiplarinin telafisi maalesef mümkün degildir. Sunu bilmenizi cani gönülden isterim ki yasanan acilar ve kayiplar hepimizindir. Milletimiz bu büyük felaketin yikimi ile mücadele ederken yurdun hiçbir yeri huzurlu degildir. Tüm Türk milletinin oldugu gibi hepimizin yüregi gece gündüz Hatay’da ve tüm deprem bölgelerinde sizlerle birlikte atmaktadir. Bu büyük yikima ragmen devletimizin tüm kurumlariyla burada verdigi büyük mücadelenin en yakin sahidi sizlersiniz. Mümkün olan en kisa süre içerisinde barinma ve gida ihtiyaci karsilanmis, çadir kentler kurulmus, hemen ardindan konteyner kentler tüm hiziyla kurulmaya baslanmistir. Kim ne derse desin Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlüdür, milletinin yanindadir ve bu yikimin olusturdugu magduriyetleri gidermeye muktedirdir” diye konustu.



“Hatay, Türk milletinin sahsi meselesidir”

14 Mayis seçimlerine dogru Cumhur Ittifaki’nin önceliginin deprem bölgesinin ihyasi ve imari oldugunu vurgulayan MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili Ismet Büyükataman, konusmasini su sözlerle tamamladi:

“Cumhur Ittifaki olarak tek gayemiz sizlerin yaninda olmak ve yikilan sehirlerimizi yeniden eski günlerine kavusturmaktir. Bölgenin tüm ihtiyaçlarinin eksiksiz olarak karsilanacagindan kimsenin süphesi olmasin. Yüce Allah’in izniyle mümkün olan en kisa süre içerisinde devletimiz tüm vatandaslarimizi kalici konutlarina kavusturacak ve hayatin normallesmesini saglayacaktir. Tarihte esine çok az rastlanmis bir dayanisma örnegi ve devlet kararliligi ile Cumhur Ittifaki olarak bu enkazlari kaldiracak ve sehirlerimizi yasanabilir günlerine kavusturacagiz. Aziz milletimiz müsterih olsun, acilarimizi paylasarak, dayanismamizi güçlendirerek gece gündüz demeden çalisacak, Hatay’imizi ve depremden etkilenen tüm sehirleri hep birlikte yeniden ayaga kaldiracagiz. Türk ve ‘Türkiye Yüzyili’nin kapisini omuz omuza bir ve beraberce aralayacagiz. Unutmayiniz ki; Hatay, bütün Türk milletinin sahsi meselesidir. Hatay, hepimizin sahsi meselesidir. Hatay’dan asla vazgeçmeyecegiz.”

Iftar programi sonrasi Hatay’da incelemelerde bulunan MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili Ismet Büyükataman, çadir kentleri de ziyaret ederek afetzedelere misafir oldu. Vatandasla kucaklasan ihtiyaç ve taleplerini not alan Büyükataman, deprem bölgesinin en kisa sürede imar ve ihya edileceginin sözünü verdi.
Kaynak: İHA