Yozgat'ta YHT Heyecani Yasaniyor

Ulastirma ve Altyapi Bakanliginca Nisan ayi sonunda açilmasi planlanan Ankara-Sivas Yüksek Hizli Tren Hatti, Yozgat’ta vatandaslari heyecanlandirdi.

Yozgat'ta YHT Heyecani Yasaniyor
Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu’nun, Ankara-Sivas Yüksek Hizli Tren Hatti seferlerinin Ramazan Bayrami ertesinde baslayacagini duyurmasinin ardindan Yozgat’ta vatandaslari heyecan sardi. Yüksek Hizli Trenin kentin ekonomisine, sosyal ve kültürel yapisina katki saglayacagini düsünen vatandaslar, seferlerin baslayacagi günü beklemeye koyuldu.

Elmadag, Kirikkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdagmadeni, Yildizeli ve Sivas olmak üzere 8 istasyonun bulundugu YHT hatti, saatte 250 kilometre hiza uygun insa edildi. YHT ile Ankara ve Sivas arasindaki 603 kilometrelik mesafe 405 kilometreye düstü.

Gözümüz yollarda kaldi

Ankara-Sivas YHT Hatti’nin faaliyete geçtigi andan itibaren Yozgat’a pek çok deger katacagina inandiklarini söyleyen vatandaslardan Murat Isik, “Çok güzel bir hizmet, devasa bir hizmet. Ankara’ya 3 saatlik mesafeyi 1 saate düsürecek. Bakan beyin açiklamasi bizi zaten heyecanlandirdi. Mutlu olduk, dört gözle bekliyoruz. Treni bekliyoruz, gözümüz yollarda kaldi. Ankara’daki yakinlarimizi görmek için can atiyoruz” dedi.

Mutlu olduk

Vatandaslardan Muammer Baskurt ise “Yapilan is kötü olmaz, hem vatandasimiz hem esnafimiz kazanir. Ulasim yönünden çok güzel olur. Bir saatte Ankara’ya ailemizle gidip gezip geri geliriz. Yillardir bu günü bekliyorduk. Mutlu olduk” seklinde konustu.

Yillardir bu günü bekliyorduk

Esnaf Mesut Akgün de yillardir bu günü beklediklerini belirterek, “YHT’nin çok iyi olacagi kanaatindeyim. Bizler kirsal bölgedeyiz, malzeme tedarikinde, ulasimda sikintilar yasiyoruz. Siparis verdigimizde burada sevkiyat araç bulamiyoruz. Hizli trenle gidip ürünlerimizi yerinde seçip alip dönebilecegiz. Bugün Ankara’ya sahsi aracimizla gidip gelmemiz en azindan bin lira masrafimiz olacakti. Hizli trenin daha da cazip olacagini düsünüyorum. Sabah gidip malzemeyi alip nakliyesini de ayarlayip ayni gün içerisinde gelebilecegiz. Insallah açilir vatanimiza, milletimize ve Yozgat’imiza hayirli olur” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA