Karaman'da Demokrat Parti CHP'yi Desteklemeyecek
Karaman’da Demokrat Parti (DP) Il Baskani Emir Musa Beydili, “Yeni kurulmus Deva ve Gelecek partileri halkin terazisine çikmamis, halkta notu olmayan, sadece sov ve çirkeflik yapan 2 partiye CHP tarafindan aday listelerinden haksiz sayida yer verildi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletvekili adaylarini destekleyecegiz diye bir sart yok. Suan ben kendi adima konusuyorum ama birçok ilde de bu böyle olacak. CHP, Demokrat Parti olarak bizden bir sey beklemesin” dedi.

Il Baskani Beydili, Demokrat Parti Genel Baskani Gültekin Uysal’in, Kemal Kiliçdaroglu’nun adayligi için yaninda dimdik durdugunu belirterek, “Fakat bunun karsiliginda ahde vefa görememistir. Köklü 77 yillik 10 yil devlet yönetmis bir partiye sadece 3 milletvekili adayina listesinde yer verilmesiyle, kurumsal kimligiyle sanki alay edilerek rencide edilmesini, tarihi onuruyla oynanarak itibarsizlastirmaya çalismalarini bir il baskani olarak etik bulmuyor ve kabul etmiyorum” diye konustu.
“Yeni kurulmus Deva ve Gelecek partilerine CHP tarafindan aday listelerinden haksiz sayida yer verildi”
Beydili, “Yeni kurulmus Deva ve Gelecek partileri halkin terazisine çikmamis, halkta notu olmayan, sadece sov ve çirkeflik yapan 2 partiye CHP tarafindan aday listelerinden haksiz sayida yer verildi.
Bizim sayin genel baskanimiz bu konuda çok mütevazidir. Digerleri gibi çirkeflik yapmamistir. Onlar gibi çok saldirmamistir. Çikmistir ve alacagi oyunu söylemistir. Aslinda bize verilen milletvekili sayisi ikidir. Son gün 3’e çikmistir. Deva Partisine 25 tane milletvekili veriliyor. Bugün en az 17’si seçilecek siradadir. Daha halkin terazisinde tartilmayan tabela partisi Gelecek Partisine 19 milletvekili veriliyor, bunun 11’i seçilecek siradadir. Memleket bizim için çok önemli, bayrak bizim için çok önemli, devletin bekasi bizim için çok önemlidir. Genel baskanimiz ve genel merkezimizden bize Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletvekili adaylarini destekleyin diye hiçbir talimat gelmedi. Biz Millet Ittifaki’nin Cumhurbaskani adayini destekleriz. Ama biz Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletvekili adaylarini destekleyecegiz diye bir sart yok. Suan ben kendi adima konusuyorum ama birçok ilde de bu böyle olacak. CHP, Demokrat Parti olarak bizden bir sey beklemesin. Bu memlekette Demokrat Parti’nin ulusal ve kurumsal kimligini ben yere düsürmek istemiyorum. Demokrat Partiye bir operasyon yapilmistir diyorum. Demokrat Partiye bir operasyon yapildi, biz buna sessiz kalmayarak itirazimizdir“ dedi.
