Türk Polis Teskilati'nin Kurulus Yildönümü Nazilli'de Kutlandi

Türk Polis Teskilati’nin Kurulusunun 178. yil dönümü Nazilli’de de kutlandi. Ilçe protokolünün de katilim gösterdigi törende konusan Ilçe Emniyet Müdürü Safak Yildirim, “Polisler korkulan degil, güvenilen bir güçtür” dedi.

Türk Polis Teskilati'nin Kurulus Yildönümü Nazilli'de Kutlandi


Türk Polis Teskilati’nin kurulusunun 178. yil dönümü Nazilli’de de kutlandi. Dallica Mahallesi’nde bulunan Ilçe Emniyet Müdürlügü Hizmet Binasi’nda Ilçe Emniyet Müdürü Safak Yildirim’in ev sahipliginde düzenlenen tören Atatürk büstüne çelenk sunumu ile basladi.

Törene Kaymakam Sedat Sirri Arisoy, Belediye Baskani Kürsat Engin Özcan, Cumhuriyet Bassavcisi Murat Dilsiz, Agir Ceza Mahkemesi Baskani Menduh Yalvaç, Nazilli Baro temsilcisi Avukat Emel Sahin, Ilçe protokol üyeleri ve ilçede görev yapan polis memurlari katildi.



Ilçe Emniyet Müdürü Safak Yildirim’in Atatürk büstüne çelenk sunumunun ardindan saygi durusunda bulunuldu ve Istiklal Marsi okundu. Müdür Yildirim’in günün anlam ve önemini anlatan konusmasindan sonra tebrikat töreni gerçeklestirildi.



“Polis, çok önemli hayati görevler üstlenmistir”

Ünü Türkiye sinirlarini asmis, dünyada saygin yerini almis bir kurumda görev yapmanin gururunu tasidiklarini dile getiren Nazilli Ilçe Emniyet Müdürü Safak Yildirim: “Sanla, serefle yazdigi 177 yillik bir maziyi geride birakmis olan teskilatimiz, 178. kurulus yilina girerken, sadece Türkiye sinirlari içerisinde degil. Dünyadaki saygin yerini almis olmanin hakli gururunu tasimaktadir. Türk Polisi, çagdas ülkelerin kullandigi araç-gereç ve yöntemlerini kullanmayi kendine maksat edinmis, dünyada ortaya çikan gelismelere paralel olarak milletimizin degisen beklentilerine cevap vermek için sürekli kendini yenilemistir. Emniyet Teskilati, toplumda huzuru ve düzeni saglama, vatandasin can ve mal güvenligini koruma, kanunun hakimiyetini ve devlet otoritesini saglama gibi çok önemli ve hayati görevleri üstlenmistir”

“Polisler korkulan degil, güvenilen bir güçtür”

Polisin adalete dayali bir kuvvet oldugunu asla unutmuyoruz diyen Yildirim: “Bizler bu görevi yerine getirirken, adalete dayanmayan güç zorbaliktir, zalimliktir; ama kuvvete dayanmayan adalette aciz olur zihniyetiyle hukuk devletinde Polisin adalete dayali bir kuvvet oldugunu asla unutmuyoruz. Bu yüzden Polisler korkulan degil, güvenilen bir güçtür. Hukuk devletinde hiçbir zaman kaba kuvvet, zorbalik yoktur. Kimse kabadayilikla, efelikle kendisine baskasinin hakki üzerine dayali bir hayat kuramaz Eger birileri böyle bir yasami bu toplum içerisinde yapabiliyorsa, toplum o zaman devletin otoritesinden, varligindan endise eder ve "Nerede bu devlet" diye aramaya baslar. Bizim en basta gelen görevimiz devleti aratmamaktir. Devletin her kesiminde her kösede var oldugunu hissettirmektir. Çünkü; Kurulus amacimiz budur. Türk Polisi, Atatürk ilke ve inkilaplarina bagli, insan haklarina saygili, bir kurum olmanin gururu ve bilinci içerisinde görevini en iyi sekilde yerine getirmeye devam edecektir. Polisin olaylari önlemesi suçlularin yakalanabilmesinde halk desteginin önemi ile Polis Vatandas diyalogunun ne kadar iyi olursa, basariya o denli ulasilacagini bilinmesi gerekir Kendi huzuru ve dolayisi ile hepimizin huzuru için halkimiz Polisine güvenmeli ve yardimini esirgememelidir. Daha güzel günler için Polis Vatandas el ele olmalidir. Teskilatimizin 178. kurulus yildönümünü tüm yurtta oldugu gibi ilçemizde de büyük bir cosku ve çesitli etkinliklerle hep birlikte gururla kutlamanin mutlulugunu tadarak, bu vesile ile devletimizin ve milletimizin selameti ugruna hayatini feda eden arkadaslarimizin aziz hatiralarini rahmetle aniyor, emekli ve gazilerimiz ile halen görevleri basinda olan mensuplarimiza ve ailelerine saglik, mutluluk ve basarilar diliyor sizlere tekrardan Ilçe Emniyet Müdürlügü personeli adina en derin saygilarimi arz ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA