Kaybolan 13 Yasindaki Özel Birey Ailesine Kavustu

Kocaeli’nin Dilovasi ilçesinde okula gitmek için evden ayrilan ancak 8 saat boyunca kendisinden haber alinamayan konusma ve isitme engelli 13 yasindaki kiz, Istanbul’da bir taksici tarafindan bulundu. Ailesine teslim edilen kizin dönüs yolunu kaybettigi ögrenildi.

Kaybolan 13 Yasindaki Özel Birey Ailesine Kavustu
Edinilen bilgiye göre, Dilovasi ilçesinde yasayan Emira Sido, 13 yasindaki konusma ve isitme engelli 13 yasindaki kizi Meram Maho’yu dün saat 13.00’te okula gönderdi. Saat 18.00 olmasina ragmen kizinin eve gelmedigini gören anne Emira, okula gitti. Ögretmenlerden kizinin okula hiç gitmedigini ögrenen kadin, her yerde kizini aramaya basladi.

Verdigi röportajda kizina kavusmak istedigini söyleyen anne Emira Sido, "Kizim saat 13.00’te okula gitmek için evden çikti. Saat 18.00’de kizimi almaya gittigimizde okula gitmedigini ögrendik. Esimle oglum kizimi aradi, polislere haber verdik ancak bulamadik. Kizimi bulmanizi istiyorum. Kizim engelli, konusamiyor ve duyamiyor. Kizim 13 yasinda, Suriyeliyiz, 8 yildir Dilovasi’nda yasiyoruz" dedi.

Anne Emira’nin verdigi röportaj sonrasinda gece saat 02.00’de Istanbul’da bulunan Meran Maho, anne ve babasina kavustu. Istanbul’da kaldirimda otururken bir taksici tarafindan bulunan ve Kocaeli’ne getirilen Meram’in Istanbul’a gittigi ancak dönüs yolunu kaybettigi için geri dönemedigi ögrenildi. Güvenlik kamarasinda Meram Maho’nun Istanbul’a gitmeden önce markete giderek su aldigi görüldü.



"Kaldirimda kiz çocugunu gördüm"

Kaybolan kizi taksisiyle Kocaeli’ne getiren Erdem Çamlica, "Isten çiktim, araçla evime gidiyordum. Kaldirimda kiz çocugunu görünce hemen durdum. Isitme ve konusma engelinden dolayi iletisim saglayamadigim için telefon numarasi istedim. Babasinin telefon numarasini yazdi. Kizin babasiyla iletisime geçtik. Ne mutlu ki böyle mübarek bir günde iyilik yaptik. Elimizden geleni yaptik" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA