Bakan Nebati, Ümraniye'de Depremzedelerle Iftar Yapti

Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, Ümraniye Belediyesi tarafindan agirlanan depremzedeler ile iftar yapti. Düzenlenen iftar programinda konusan Bakan Nebati, “Insallah dualarinizla bu zor günleri asacagiz.” dedi.

Bakan Nebati, Ümraniye'de Depremzedelerle Iftar Yapti


Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, Ümraniye Belediyesinin ilçedeki depremzede aileler için düzenledigi iftar programina katildi.

Kur’an-i Kerim tilavetiyle baslayan programa Ümraniye Kaymakami Abdulaziz Aydin, Ümraniye Belediye Baskani Ismet Yildirim, AK Parti Ümraniye Ilçe Baskani Salim Çetinkaya, AK Parti Istanbul Il Kadin Kollari Baskani Rabia Ilhan, partililer, 98 depremzede aile ve vatandaslar katildi.

Belediyenin nikah salonunda gerçeklesen programda depremzede çocuklara da pamuk seker ve patlamis misir ikram edildi.

Programda konusan Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, "Insallah dualarinizla bu zor günleri asacagiz. Hepimiz elbette ki evimizde sevdiklerimizle iftar yapmak isterdik. Salonda Hatay’dan, Adiyaman’dan, Kahramanmaras’tan kardeslerimiz var. Oturdugumuz masadaki kardesimiz, depremden çiktim geldim, hiç tanimadigim, bilmedigim Sultanbeyli’de bir dairenin çati katinda 15 gün misafir edildim, dedi.

Bu güzel insanimizla her türlü sikintinin üstesinden gelmeyi basaracagiz. Agir bir yüktü, 14 milyon dogrudan 80 milyon dolayi olsa da etkilendigi en büyük afetlerden birini yasadik. Yakinlarimizi, isimizi, varligimizi kaybettik ama her zaman oldugu gibi ’Sesi mi duyan yok mu?’ dendiginde devlet millet her beraber elini uzattik. Sayin Cumhurbaskanimiz depremi duyar duymaz verdigi talimatlar dogrultusunda illere gittik. Illerde kardeslerimizin dertleriyle hemhal olmak için gece gündüz çalistik. Görevli oldugum ilde sel geldi, vurdu yine oradaydik. Enkazin basinda gözyasi döküp birlikte dua ederken sevkle enkazi birlikte kaldirdik. Selde suya girdik, çamurdan irkilmedik. Devletin varligini orada hissettirmek için çabaladik durduk. Buna Rabbimiz sahittir bakanlarimiz günlerce çalisti, uykusuz kaldi." diye konustu.



"Bütün belediyelerimiz kardeslik hukukunun geregini ortaya koymak için canhiras çalisti" diyen Bakan Nebati, "Birileri desin ki bu adam sahada bu adam kaybolmus. Bilsinler ki Balik Nemo’nun bile aski var. Annesine, vuslatina kavusmak için köpekbaliklari ile ugrasip hedefine vardi. Köpek baliklariyla ugrasa ugrasa, kardeslik hukukunu zedelenmeden elimizden gelen gayreti ortaya koyarak isleri toparliyoruz." ifadelerini kullandi.

Bakan Nebati, "Kredileri, vergileri erteledik. Hizli bir sekilde AFAD’a 100 milyar liralik kaynak aktardik." diyerek "Cumhurbaskanimiz sözünde duran bir er, diyor ki; ’Temelini attigimiz konutlari 1 yil içerisinde teslim edecegiz.’ Konutlari depremde zarar gören kardeslerimize teslim edecegiz. Giden canlar elbette geri gelmez. Rahat bir sekilde hayatlarini idame ettirmeleri için elimizden gelen gayreti ortaya koyuyoruz. Ümraniye’nin misafirisiniz, ev sahibi olmaktan yüksünmeyiz. Her türlü eksigini sanki siz ev sahibiymissiniz gibi dile getirin. Misafirlerimizin yasadiklari, dogduklari yerlere gitmesi de bizim boynumuzun borcudur. Agir hasarliya kadar tüm konutlar yeniden insa edilecek ve sizler evlerinize geçeceksiniz. Bizler de önemli paket açikladik. Kentsel dönüsümün hizli ve saglam bir sekilde yapilmasi için ev sahibi olup kentsel dönüsüme tabi tutulan kardeslerimize cüzi faiz oranlariyla uzun vadeli kredi tahsis ettik. Müteahhitlere 250 milyon liraya kadar cüzi rakamlarla büyük oranini Bakanligimizin karsilayacagi imkanlarla gelin binalari yeniden insa edin, kredi veriyoruz. Rezerv alanlari olusturulmus yerlerde yap, islet, devret modeliyle bir sistem gelistirdik. Istanbul basta olmak üzere bütün illerdeki ihtiyaci gidermis olacagiz. Kentsel dönüsümde kimsenin sözüne bakmadan evinizi yenileyin, bu imkanlardan faydalanin. Müteahhitlere diyoruz ki bu imkanlari sonuna kadar degerlendirin bu afeti bir daha yasamayalim. Belediyeler, bu süreci hizlandirin,

Kentsel dönüsüme karsi olanlar gelin depremzedeleri görün." seklinde konustu.

Kaynak: İHA