Sobasiyla Yürekleri Isitan Sultan Nine, Evine Yagan Yardim Malzemelerini De Depremzedelerle Paylasti

Amasya’nin Damlaçimen köyünden deprem bölgesindeki "Karacigerim yavrularim" diye seslendigi afetzedelere sobasini gönderdigi görüntüleriyle yürekleri isitan Sultan nineye yardim malzemeleri yagdi. Durumundan etkilenenler tarafindan gönderilenlere ihtiyacinin olmadigini belirten ‘asirlik çinar’, bu malzemeleri de köyüne yerlesen depremzedelere paylastirdi.

Sobasiyla Yürekleri Isitan Sultan Nine, Evine Yagan Yardim Malzemelerini De Depremzedelerle Paylasti
11 ilde yikim ve 10 binlerce can kaybina yol açan Kahramanmaras merkezli 7,7 ile 7,6’lik depremlerin hemen ardindan büyük üzüntü duyan 87 yasindaki Sultan Davulcu, “Karacigerim yavrularim. Size sobami gönderiyorum. Isterseniz içine odun da doldururum” seklindeki sözleriyle yürekleri isitmisti. 5 çocuk, 20 torun sahibi Davulcu’nun sobasinin yani sira yastik ve yorgan da gönderdigi yardimlari yakinlari tarafindan AFAD yetkililerine teslim edilmisti.

Basinda ve sosyal medyada çok sayida paylasilan görüntülerinden etkilenenler Sultan nineye ev esyalari gönderdi. Ihtiyacinin bulunmadigini yineleyen ‘asirlik çinar’ el sürmedigi malzemeleri köyüne gelen depremzedelerle paylasti. Davulcu, “Karacigerim yavrularima soba, yastik, yorgan yollamistim. Bana gelen esyalari da götürüp depremzedelere verdim. Çok sevindiler” dedi.

Engelli esi Süleyman Davulcu birlikte yasayan Sultan ninenin evine giden Amasya Milli Egitim Müdürü Mehmet Türkmen de duyarliligi dolayisiyla tesekkür etti.
Kaynak: İHA